• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ahır sahipleri: Kat sayısı arttırılsın, ahırları yıkalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Gap Mahallesi’nde oturan ahırların sahipleri kendi ailelerinin de rahatsız oldukları ahırlarını yıkmak için kat sayısının arttırılmasını istediler. 

Mahallelerinin gittikçe geliştiğini ancak kat sayısının 4’ten yukarı çıkmadığını söyleyen ahır sahipleri, böyle giderse mahallelerinin gelişemeyeceğini ve hayvan dolu ahır ile pis kokuyla hep karşı karşıya kalacağını ifade ettiler.
10 katlı apartmanların önünde bulunan ahırlar çirkin bir görüntü gösterirken, mahalleli tek çare olarak kat sayısının arttığı vakit bu görüntünün ortadan kaybolacağını söyledi.

İlke Haber Ajansı’na konuşan ahır sahipleri yetkililerin kat sayısını arttırmaları dâhilinde ahırlarını yıkacaklarını ve arsalarını müteahhitlere verip bina kuracaklarını söylediler.

“Kat sayısı verilirse, kokudan kurtuluruz”

Ahır sahiplerinden Nevzat Çelik, “Bize kat fazlalılığı verseler bizler müteahhite vereceğiz. Bizler de kurtuluruz, millet de kurtulur bu hayvan kokusundan. Etraftaki binalar 7-8 kattır, bize 3-4 kat veriyor ama 10 katlı olan da var.

“Buralar ahır yeri değil biliyoruz”

Ahırlarının mahallede olduğunu söyleyen Abdurrahman İlbaş, “Mahalle lüks mahalle olmuş. Hepsi 10-11 katlı apartman etrafımızda olmuş. Buradan kalkacak imkânlarımız yoktur. Kat sayımız da azdır. Yanımızdaki 10-11 kattır, bizim ki 4 kat diyorlar. 1+3 diyorlar. 4 kat ne bize ne de müteahhite kâr bırakıyor. Kendi imkânlarımızla da yapamayız. Müteahhit de diyor işin içinden çıkamayız. Bir çare yok ki yapalım. Biz belediye başkanının bir çare bulmasını istiyoruz. Bu kat sayımızı arttırsın. Yanımızdaki 10 kattır, bizim 6 kattır. O vakit biz de ahırlarımızı kaldıracağız, bizde kurtulacağız, etrafımızdaki millet de kurtulacak. Güzel bir şey olacak. Buralar ahır yeri değil biliyoruz ama imkânımız yok.” şeklinde konuştu.

“Komşumuz koku yüzünden taşınıp gitti”

Sıkıntılarının kat fazlalılığı olduğunu belirten H. Ali Çelik ise, “Kaldırmak için imkânlarımız yok. Gelirimiz de budur, ya birimiz bir inek ya da 4-5 tane küçükbaş besliyor. Başka hiçbir şeyimiz yok. Biz kendimiz yapamıyoruz. Eğer kat fazlalılığı vermezseler müteahhit yapmaz, biz de yapamayız. Komşularımız da koku yüzünden rahatsız olup gidiyorlar. Biz de şahsen bu kokudan rahatsız oluyoruz. Biz hastayız yapamıyoruz. Eğer verirlerse, yapsak imkan varsa ahırları kaldırırız. Komşularımızın rahatsız olmasını istemiyoruz. Bir komşumuz da koku yüzünden kendi evini bırakıp başka yerde kiraya girdi. 4 kardeşiz 100 nüfusumuz var. Kat yükseltilmezse biz yapamayız.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca apartmanlarda kalan bazı vatandaşların ise koku yüzünden oradan ayrıldıkları ve uzak bir yerde ev kiraladıkları öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir