• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Yar-Der; Öğrencileri Piknik Buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi olan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (Yar-Der) Kadın Kolları Komisyonu 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında okula giden kız öğrencileri düzenlediği piknikle bir araya getirdi.
 

Piknikte konuşan kadın kolları komisyonu başkanı Fatma Gündüz, "Kızlarımızın hayâ perdesini korumalıyız. Hayâ perdesi yırtılırsa Allah muhafaza İslam`ın kalelerinden biri olan hayâ kalesi yıkılır. İslam`ın kalesi olan örtüye çok dikkat etmeliyiz. Örtü kalesi yıkılırsa düşman kaleyi istediği gibi şekillendirir. Atasözü misali "ağaç yaş iken eğilir" biz de yaş olan bu ağacımızı eğelim, düzeltmeye çalışalım" dedi.
 

Allah Resulü`nün (sav), "Çocuklarınıza 7 yaşına gelince namaz kılmalarını emredin" şeklindeki hadisini hatırlatan Gündüz, "Biz de buna binaen diyoruz ki, çocuklarımıza okul çağında namazı ve örtünmeyi öğretmeliyiz. Onları namaza ve örtüye alıştıralım. Okul çağında başlatmasak ilköğretim ve lisede bu ağacı düzeltmek çok zordur. Bu nedenle aileye çok büyük görevler düşüyor. Küçük çocuklarımıza İslami bilinç ve şuur vermeliyiz" diye konuştu.
 

"Ağaç yaş iken müdahale temek lazım zamanında müdahale edilmezse ağaç kartlaşır, kalınlaşır" diyen Gündüz, "Onu düzeltmek için ne balta ne de sopa fayda eder. Artık tren raydan çıkmış olur. Bu gibi durumların önünü almak için, çocuklarımızı Kur`an ve İslam terbiyesi ile büyütmeliyiz. Kadın toplumun temel taşı ve öğretmenidir. Kadın bozulursa aile bozulur, aile bozulursa toplum bozulur" şeklinde konuştu.

Mehmet Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir