• DOLAR 32.518
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2491.73
  • ...
Hac ibadetini seyahate çevirmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görmez din görevlilerin vebal altında olduklarını hatırlatarak, "bedenen değil kalben de bu yolculuğa hazır olun" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, haccın sıradan bir seyahate dönüştürülmemesi uyarısında bulunarak, hac görevlerinin en büyük riskinin rutinleşme olduğunu söyledi. Bu arada, kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi, 29 Eylül Perşembe günü yola çıkacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanları ile bir araya gelerek bazı tavsiyelerde bulundu.

DİNİ BİLGİLERDE YETERSİZ OLMAYIN

Görmez, kafile başkanlarının kalben ve ruhen bu göreve hazır olması gerektiğini vurguladı. Bilgi bakımından da yeterli olunması gerektiğinin altını çizen Görmez, "Haccın hem menasiki, hem hikmeti ve ruhu, hem de organizasyonu ile ilgili olarak yeterli ve hazır olarak yola çıkmalıyız. Zihnen hazır olmanın ilk şartı bilgi bakımından hazır olmaktır. Bu heyet aynı zamanda ülkenin mürşitlerini oluşturmaktadır. Bu bilinçle hareket etmeli bu bilince yakışır tavırlar sergilemeliyiz." dedi.

SIRADAN BİR SEYAHAT DEĞİL

Haccın, sembollerden oluşan bir ibadet olduğunu ifade eden Görmez, bu sembollerin de birer ruhu ve hikmeti bulunduğunu vurguladı. Haccın, sıradan bir seyahate dönüştürülmemesi uyarısında bulunan Görmez, hac görevlerinin en büyük riskinin `rutinleşme` olduğunu kaydetti. Görmez, "Kabetullah`ın yanında Kabe`yi unutursak, Ravza-i Mutahhara`nın yanında Peygamber Efendimiz`i (sav) unutursak yaptığımız işte başarılı olmamız mümkün değildir." diye ifade etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de toplantıda yaptığı konuşmada, hayatında bir kez hacca gidecek olan hacı adaylarının bu kutsal yolculuklarının her aşamasında huzur içerisinde olma hakkına sahip olduklarını aktardı. Aksi durumun telafisinin söz konusu olmadığını belirten Keleş, "Gönlü huzur içinde olmadan dönen hacının vebalini hiçbirimiz ödeyemeyiz." dedi.

Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir