• DOLAR 32.284
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2400.744
  • ...
Camiler Öğrencilerle Şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Okulların tatile girmesiyle birlikte açılan yaz Kur`an kurslarına akın eden binlerce öğrenciye Kur`an-ı Kerim`in yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de veriliyor. Yaz Kur`an Kurslarının başlamasıyla beraber camiler Kur`an dersi almak için gelen öğrencilerle güzel görüntülere sahne oluyor.  

İki ay boyunca sürecek olan kurslarda öğrencilere Kur`an dersinin yanı sıra temel İslami bilgiler de veriliyor.

Yaklaşık 75 öğrenciye Kur’an dersi veren Ceylanpınar Yeni Cami İmam Hatibi Mehmet Aktı, “Camimizde 75 tane öğrencimiz var 20 öğrencimiz Kur’an-ı Kerimi biliyor 3 turda. Öğrencilerimize elimizden geldikçe dinlerini, Kur’an-ı Kerimlerini, temel dini bilgiler, siyer dersleri veriyoruz. Abdest alma, namaz kılmayı pratik olarak gösteriyoruz. Bir öğrenci şadırvanda abdest alırken diğerleri izlemek suretiyle öğreniyorlar. Namaz kılarken de birini imam yapıyoruz, birini de müezzin yapıyoruz. Cami dışında da nasıl davranması gerektiklerini adap ve terbiyeyi öğretiyoruz.” Dedi.

Öğrenci sayısını artırmak için çabalayacaklarını sözlerine ekleyen Aktı, “Ancak ailelerin duyarlı olmasını, okulla verdikleri önemi kuran kurslarına da vermelerini istiyoruz. Veliler okullardan öğrencilerini aldıkları gibi camiden de gelip almaları gerekiyor. Camimizin üst kattı bayan kardeşlerimize ayrılmıştır çocuklarını almaya gelen bacılarımız üst katta öğle namazlarını eda ettikten sonra çocuklarını alıp eve götürebilirler.  Aileler okul derslerindeki hassasiyeti kuran kurslarına da vermelidir. Okul derslerini takip ettikleri gibi Kur’an Kurslarını da takip etmelidir.” İfadelerine yer verdi.

Velilerin Kuran Kurslarına önem vermesi gerektiğini belirten, Hasan Akan Cami İmam Hatibi Fadıl Yıldız,  “100’ün üzerinde öğrencimiz var, kayıtlarımız devam ediyor. Bu sayının artmasını istiyoruz. Öğrencilerimize akait, Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve siyer dersleri veriyoruz. Velilerden beklentilerimiz çocuklarını takip etmeleridir okullara verilen önem kurslarda verilmelidir. Şeklinde konuştu.

Camide Kuran dersini aldığını belirten Ahmet Şimşek, “Camide Kur’an, siyer, akait, temel dini bilgiler dersleri alıyoruz. Hocamız bize Yasin ve diğer sureleri ezberletiyor. İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir