• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uyuşturucuya karşı "Yaşamayı Seç" eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Uyuşturucu tedavisi gören en küçük bağımlının yaşının 13, en büyük bağımlının yaşının ise 65 olduğu ve hastaların yüzde 0,24'ünün 15 yaşın altında bulunduğu Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Fatih’te bir eylem gerçekleştirdi.

Fatih’te Bezmiâlem üniversitesi önünde toplanan Yeşilay üye ve gönülleri kırmızı ışıkta bekleyen arabaların aralarında dolaşarak önceden hazırladıkları döviz ve pankartları kaldırdılar.

‘Çocuğunu düşün! Uyuşturucuya karşı bilgilen farkında ol duyarsız kalma’ ve  ’Geleceğini düşün uyuşturucu insani değerlerini yok eder’ gibi dövizlerin kaldırıldığı eylemde yolda geçen vatandaşlar ve trafikteki araç şoförleri alkışlayarak eylemi desteklediler.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan,  “Yaptığımız bu eylemler uyuşturucu konusuna ve uyuşturucunu zararlarına dikkat çekmek istiyoruz. Mücadelemizin amacı gençlerimizin uyuşturucudan ve uyuşturucuya giden yoldan alıkoymak içindir. Yaptığımız bu eylemde bunu vurgulamaya çalıştık” dedi.  (Mehmet Ün - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir