• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Batman'da kişisel gelişim eğitimleri seminerleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık çalışanlarına yönelik 25, 26 ve 27 Haziran günleri yapılacak olan kişisel gelişim eğitimleri seminerleri başladı.

Seminerde Araştırmacı-Yazar Sosyal Hizmetler Uzmanı Refik Akten, iletişim ve empati tükenmişlik sendromu ve Eğitmen Prof. Dr. Hamit Hancı ise öfke kontrolü, stres yönetimi, zor hastalarla başa çıkma konularıyla üç gün boyunca eğitim verecek.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda başlayan eğitim seminerine, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Tıbbi Hizmetler Başkanı Ercan Seven, İl Müftü Vekili A.Rahim İnanç, Batman’daki hastane idarecileri ve sağlıkçılar ile Siirt, Bitlis, Mardin’den gelen bazı sağlık çalışanları katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Pamukçu, “Batman Kamu Hastaneler Birliği olarak Batman’da çalışan sağlık çalışanlarına yönelik çalışma verimlerini artırmak için, iş başarılarını artırmak için ve hasta iletişimlerini artırmak için burada üç günlük bir eğitimimiz olacak. İlk günkü eğitimimiz kurumlarımızdaki yöneticilerine yönelik, ikinci ve üçüncü günkü eğitimlerimiz ise hekim ve sağlık çalışanlarımıza yönelik olacak. Sağlıkta yaşanan şiddetin önüne geçmek üzere eğitim verilecek. Eğitimlerimize Siirt, Bitlis, D.Bakır ve Mardin’den katılımcılarımız var.” dedi.

Vereceği eğitim ile ilgili bilgi veren Araştırmacı-Yazar Sosyal Hizmetler Uzmanı Refik Atken, “Bugün burada sağlık çalışanlarımıza iletişim ve iletişimin temelleri, hastalara daha iyi nasıl bir iletişime geçilebilirliği ve ayrıca onlarla iletişime geçerken kullanmamız gerekecek teknikler neler olacağını anlatacağım. İnsanlar hastanelere geldikleri zaman hastanelerden daha mutlu bir şekilde nasıl ayrılmaları gerektiği hususunda eğitimlerimiz olacak. İnşallah bu çalışmamız hem sağlık çalışanlarımıza hem de Batmanlılara iyi olacağını düşünüyorum. Hayatın temeli iletişimdir ve iletişimi koparırsak her şeyi koparırız. Eğitimimizde insanları nasıl daha iyi anlayabileceğimizi anlatmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Eğitmen Prof. Dr. Hamit Hancı ise, “Son zamanlarda sağlık personeline yönelik çok ciddi şiddet, saldırı ve mobil olayları gündemde. Bunlarla nasıl mücadele edebiliriz, sağlık personeline yönelik şiddeti nasıl önleyebiliriz, düşüncesiyle bunlarla ilgili eğitimler vermekteyiz. Saldırgan bir hastanın sakinleştirilmesi, hasta ile sağlık personeli arasındaki iletişim teknikleri anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Eğitim seminerleri Cuma günü son bulacak. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir