• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Endüstri mühendislerinin gündemi sürdürülebilir üretkenlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yöneylem Araştırması Derneği tarafından her yıl bir üniversitede gerçekleşen Ulusal Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği  (YAEM 2014) kongresi, bu yıl Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ev sahipliğinde yapılıyor.

Rektör Dilek: Bilgi işe yaramalı

Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, “sürdürülebilir üretkenliğin” tartışıldığı bu etkinliğin 34.’sünün yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade etti.  Üniversite-sanayi ilişkilerinin Türkiye’de henüz istenen seviyede olmadığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Dilek, bilimsel araştırmaların, kültürel, sosyal ve ekonomik hayata olumlu katkı sağlaması gerektiğini, bu kongrenin de bu amaca hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, sanayicilerin bu kongreye yeterince ilgi göstermemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Oysa hepimiz bilimin ışığında üretim yapmak zorundayız” dedi.

Yöneylem Araştırmaları Derneği Başkanı Selim Aktürk ise endüstri mühendisliğinin en popüler mesleklerden biri haline geldiğini ancak bu mesleğin zor yanlarının da bulunduğunu ifade etti. Aktürk, kongreyle hem bunları tartışıp hem de meslek birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Üç gün sürecek kongrede, Ar-Ge Yönetimi, mühendislik ve teknoloji Yönetimi, Sistem Simülasyonu, Performans Yönetimi, Çizelgeleme, Sağlık Yönetimi, Ergonomi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Lojistik Yönetimi, İnsani Yardım Lojistiği, Veri Madenciliği, Çok Amaçlı ve Ölçülü Karar Verme, Endüstride YAEM Uygulamaları, Enerji-Çevre Planlaması, Stratejik Planlama, Ulaşım Planlaması, Üretim Planlaması, Maliyet/Performans Analizi, Yapay Zeka, Matematiksel Programlama gibi 54 farklı alan, ülke ekonomisi ile ilişkilendirilerek sunulacak.

Kongreye davet edilen Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Bopaya Bidanda ve Prof. Dr. Maureen Barci (University of Pittsburgh), Prof. Dr. Alexandre Dolgui (Deputy Director of Henri Fayol Institute at the Ecole des Mines de Saint-Etienne, France), Prof. Dr. Nuggenahalli Narahari (Head of Industrial Engineering & Management Department at RV College of Engineering Bangalore) de üniversite-sanayi ilişkilerinin irdeleneceği panelde konuşacak.

Yaklaşık 400 bilim insanı, öğrenci ve sanayi kuruluşu temsilcisini bir araya getiren kongre, 27 Haziran 2014 günü sona erecek. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir