• DOLAR 32.211
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2448.052
  • ...
PKK bir çocuğu daha serbest bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da bazı ailelelerin, PKK`ya katılan yaşı küçük çocuklarının gönderilmesi için başlattıkları eylemler sürerken, bir çocuk daha geri gönderildi.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Kuruca köyünde yaşayan Osman Barışel, Malazgirt İmam Hatip Lisesi birinci sınıfta okuduğu sırada PKK tarafından dağa götürüldü. Barışel, Diyarbakır`da "PKK çocuğumu ver" eylemleri devam ederken örgüt tarafından serbest bırakıldı. Barışel`in amcası Selami Barışel, yeğeninin yaşının küçük olması sebebiyle örgüt tarafından gönderilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yeğeninin diğer çocuklar için de bir vesile olması temennisinde bulunan Barışel, “Yeğenimin yaşı küçüktü. Geri geldiğine gerçekten çok sevindik. Umarız yaşı küçük olan tüm çocuklar geri gelir. Osman yaklaşık 1,5 ay önce okuldan uzaklaştırıldıktan sonra babasına yazdığı mesajla gidip örgüte katılacağını bildirmişti. Giderken de babasına bir mesajla, ‘Gidiyorum’ demişti. Ondan sonra aradık, bir türlü bulamadık. Daha sonra gittiğine dair haber aldık. Babası, Diyarbakır’da annelerin küçük çocuklarının geri gönderilmesi yönünde başlattıkları eylem kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğüne müracaat yaptı ancak geri gönderildiğinin haberini önceki gün aldık ve babası Silopi’ye gitti. Şu anda da oradadır. İşlemleri yapıldıktan sonra inşallah bırakırlar” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir