• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Kur'an kursu hocalarına görsel eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA –Yaz Kur’an kurslarının eğiticilerine, Sabancı Merkez Camiinde İl Müftülüğü tarafından görsel eğitim verildi. Düzenlenen programa İl Müftüsü Arif Gökçe ve Adana’da görev yapan tüm yaz Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Program öncesinde bay ve bayan din görevlilerine konuşan İl Müftüsü Gökçe, “Şuanda Adana’da 2bin 460 civarında din görevlisi ile görev yapmaktayız. Bu kardeşlerimiz, can-ı gönülden Allah’ın rızasına uygun hareket etmeyi, Resulullah’ın şefaatine nail olabilmeyi umarak hareket etse, Adana’nın manevi hayatının değişeceği muhakkaktır.” dedi.

Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler iyi bir çiftçisiniz. İyi bir çiftçilik yapar, o yavruları iyi eğitir, gözlerinin içerisine bakarak tebessümünüzü onlarla paylaşırsanız, Allah’ın izniyle gelecekte memleketin her bir adımında pırıl pırıl insanlarla karşılaşma imkânı buluruz.” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimiz annesi kadar hocasını sevebilsin”

Kur’an öğreticilerine tavsiyelerde bulunan Gökçe, “Sizlerden özellikle bir isteğim var. Biz bu çocukları hafız yapacak değiliz, iki ayın içerisinde cemaatin önüne geçirip imamlık da yaptıracak değiliz. Sadece derslere takılıp kalmayın. Öncelikle annesi kadar hocasını sevebilsin. Babası kadar hocasını sevebilsin. Bir büyük aklına gelince hocası aklına gelebilsin. Hocasının yüzünde tebessümü, anlayışı, sabrı ve nasihatleri onun yüreğinde gönlünde kafasında bir şimşek gibi çaksın. Bu duygu ve temennilerle hepinize bu yaz döneminde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir