• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Vakıf Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Kültür AŞ ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen fuar, 2010'dan bu yana Beyazıt Meydanı'nı mesken ediniyor.

Meydana yayılan birimleriyle Ramazan boyunca İstanbul'un kültür hayatını zenginleştirecek fuar, 11.00 ile 24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

İstanbul Beyazıt Meydanı'ndaki çadırda 173 stantta 180 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilecek fuarın Ankara ayağında ise Kocatepe Camisi avlusunda 56 stantta 85 yayınevinin kitapları sergilenecek.

Sevilen yazarlarla okuyucusunu buluşturan birçok imza etkinliğinin yapılacağı fuar süresince Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin katkılarıyla organize edilen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri", Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda ziyaretçilere her gün sohbet dinleme imkânı sağlayacak.
Günün kültür, sanat, edebiyat, fikir dünyasından önde gelen birçok yazar ve sanatkârları "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" kürsüsünde dinleyicilerle buluşacak.

180 Yayınevi Fuarda yer alacak

Her yıl ramazan ayında yoğun ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, Türkiye'de basılan kitapları uygun fiyatlara alma imkânı bulacak. Fuara, aşinası olunan ve geniş okuyucu profiline hitap eden birçok yayınevi iştirak edecek. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 50 bin kitabın kitapseverlerle buluşacağı fuarda, Kültür Bakanlığı Yayınları, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları,  Kültür AŞ Yayınları, IRCICA yayınları, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı ile İSAM Yayınları'ndan çıkan kitaplar da sergilenecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir