• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Kurslara katılan bayanlara sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - SODES bünyesinde devam eden kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, proje kapsamında kurulan Kadın Sosyal Destek Evi bünyesinde bölge kadınının sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmesine katkı sağlandığını söyledi.

Kaymakam Yılmaz; “Proje kapsamında açılan seramik kursu, ahşap boyama kursu ve bilgisayarlı muhasebe kursları ile bölgedeki kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmeleri sağlanmıştır. Ahşap boyama kursuna kayıtlı 33, bilgisayar kursuna kayıtlı 145, seramik kursuna kayıtlı 40 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca bu kurslardan mezun olan öğrencilerin aldıkları sertifikalarla iş hayatına atılmaları sağlanmıştır” dedi.

“26 bin kadın eğitim gördü”

Ergani’de yürütülen faaliyetleri değerlendiren Kaymakam Yılmaz, “2009 yılından buyana 26 bin kadın eğitim gördü. Bu sayı içerisinde gerek kuaförlük, gerekse giyim olmak üzere tüm branşlarda yüzde 8 oranında bir istihdam oranı yakaladık. Kaymakamlığımız bünyesinde açılan Çini atölyesinde yaptıkları çalışmalarla gelir elde eden 60 öğrenci bulunmaktadır. Giyim sertifikası alarak tekstil atölyesinde çalışarak kendi ayakları üzerinde durabilen birçok kadın mevcut.Yine kurumumuzda verdiğimiz tıbbi sekreterlik kursumuzu tamamlayan birçok kursiyerimiz Ergani ve Diyarbakır’da bulunan birçok özel sağlık kuruluşunda istihdam edilerek kendi geçimlerini sağlamaktadırlar. Ayrıca Kültür merkezi projesi kapsamında 2011 yılından beri 95 öğrenci Anadolu ve Sağlık Meslek liselerini, 45 kişi de üniversiteyi kazanmışlardır. Bilgisayarlı muhasebe kurslarımızdan sertifika alan 12 kursiyerimiz iş hayatına başlamışlardır” şeklinde konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir