• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İki Çeçen Şehid Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul



TEKBİRLER VE SALAVATLAR EŞLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİLER
Zeytinburnu-Kozlu Mezarlığı’na iki çeçen şehidi uğurlamaya İmkan-Der, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Mustazaf-Der, Özgür Kudüs Platformu yetkilileri ile Çeçen şehidlerin yakınları ve Türkiye’de yaşayan Çeçenler katıldı. Gasilhaneden alınan Hamzat lakaplı komutan Berg-Khazh Musaev ve Rustam Altemirov’un naaşları tekbirler ve salavatlar eşliğinde omuzlarda taşındı. Cenazeye katılanların gözyaşlarına hakim olamadığı defin esnasında iki şehid tekbirler ve salavatlar eşliğinde toprağa verildi.

ÇINAR; ÇEÇEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM EDELİM
İki şehidin toprağa verilmesinden sonra bir dua yapan İstanbul Mustazaf-Der Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar, “Zalimlerin eliyle şehid edilen bu kardeşlerimizi senin yolunda şehid oldular şehadetlerini kabul et. Kafir Ruslara karşı mücadele eden çeçen kardeşlerimizi onlara karşı muzaffer eyle. Şu anda şehid düşmüş kardeşlerimizi bize unutturma. Onları bizim için uyanışa vesile kıl. Şehid olan bu kardeşlerimizin yolunu sürdürmeyi bize nasip eyle. Geride kalan yetim, dul, öksüz ve muhacirlere sahip çıkacak akıl ve izan ver bize” diye dua etti.
Çınar, ayrıca Türkiye’de yaşayan Çeçenlere yardım etmek için çalışan İmkan-Der’e bu şehid edilenlerin ailesi ve diğer Çeçenler yardım etmesi için bütün Müslümanlara ve hayır sahibi insanlara çağrıda bulunarak yardım etmelerini istedi.

Şehid edilen Çeçenlerin defendildiği Kozlu Mezarlığın da polis çok yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polis’in bu durumu ‘Onları yaşarken korumayanlar cenazelerini korumaya çalışıyor’ diye tepkiye neden oldu.

 

DOĞRUHABER

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir