• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kur`an kurslarına ücretsiz kitap dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptıran öğrencilere kursla ilgili Elif Ba cüzü ve 3 ciltten oluşan “Dinimi Öğreniyorum” kitapları dağıtıldı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Yenişehir Kuba Camisi’nde yapılan açılış ve kitap dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna Artuklu İlçesi Kaymakam Vekili Müfit Gültekin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Kuba Camisinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Vali yardımcısı ve İlçe kaymakamı öğrencilerin bu içten karşılama ve alkışları için teşekkür ederek onlara karşılık verdiler.

Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, “Çok kıymetli velilerimiz, anne babalar, çok kıymetli yavrularımız, hepimiz için, toplumumuz için milletimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bir dönemin başlangıcındayız. 2 ay sürecek bu kurslarda bu yavrularımız milli ve manevi değerlerini öğrenecekler, dini değerlerini, dini bilgilerini öğrenecekler, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecekler ve inşallah hayatlarını bu güzelliklerle devam ettirecekler. Ben Kur’an kursuna çocuklarını gönderen bütün ailelere gönülden teşekkür ediyorum. Ve hayat boyu başarılar temenni ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Müfit Gültekin öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada kendisinin de bir zamanlar Camiye gidip Kur’an kursunda Kur’an okumayı öğrendiğini belirterek “İnşallah sizler de Kur’an-ı okuyup öğreneceksiniz. Ve bu sayede ailenizi ve bizleri sevindireceksiniz. Ben tatilden fedakârlık yaparak bu kurslara katıldığınız için sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun; “Camilerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Camilerimiz sizlerle güzelleşti çünkü siz hayatın güzelliğisiniz. Okullar kapandı camilerimiz açıldı. Bir işten boşa çıkınca yeni bir işe başlamak esastır. Siz de öyle yaptınız. Camiye koştunuz. Kuran’ı, namaz kılmayı öğreneceksiniz. Camiyle tanışacaksınız. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğreneceksiniz. Oyun atmosferi içinde sıkılmadan buradan güzelliklerle ayrılacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kursları açılış programının ardından çocuklara dondurma ikram edildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir