• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
 Doğruhaber Yazarı Aslan Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Koçyiğit / Doğruhaber

GAZİANTEP– Doğruhaber Gazetesi yazarı Abdullah Aslan Gaziantep’te gazete okurlarıyla bir araya geldi. Program Umut Der Seminer Salonunda saat 20.30′da gerçekleşti.

Medyanın toplumlara yön verdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Aslan,  "Allah c.c, Kur’an-ı kerim`in birçok yerinde bazı şeyler üzerine yemin eder. Bu yeminlerden bir tanesi de kaleme yemin etmiştir. Yine Allah c.c, yazılanlar üzerine yemin ediyor. Allah için yazılanlara ve insanların yazdıklarına yemin ediyor. Allah c.c, yazıya, yazılana, yazana yemin etmiştir. Allah c.c şuan ve gelecekte yazılanlara yemin ediyor. Zaman, kalem ve yazma bunlar çok önemlidir. Bugün insanları yükselten ve alçaltan etken nedir diye kime sorarsanız, şüphesiz basın ve medya diyecektir. Gerçekten de bugün yükseliş ve iniş medya iledir. Bizim için bu yükseliş, basın ve medyayı iyi bir şekilde değerlendirdiğimizde ve vasat yolu bulduğumuz zaman gerçekleşecektir." Dedi.

İslami medyaya sahip çıkmanın ve sahiplenmenin önemine değinen Aslan, “Her birimiz kendimizi İslami medyanın sahibi olarak görmeliyiz. İslami medyanın başında belki belli şahıslar çalışıyordur. Bu değildir ki biz hiçbir şekilde medyayı sahiplenmeyeceğiz. İslami yayın organları tüm Müslümanların sesidir. Eğer Müslümanların sesi kısık kalırsa o zaman Müslümanlara atılan iftira, yalan ve hileleri boşa çıkaramayız. Çünkü karşımızda çok ciddi ve güçlü bir rakip var. Neden rakip diyorum. Hatırlayın 28 Şubat döneminde Müslümanlar hangi süreçlerden geçtiler. Bu gün de aynı şekilde Müslümanlara karşı komplo, iftira ve yalanlar üretiliyor. Ama! Hemen yalanları ortaya çıkarılıyor. Tuzakları boşa çıkıyor.” Dedi

Müslümanların İslami medyaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Aslan; “Medya çok önemli bir yere sahiptir. Bizler her hal ve hareketimizde O’nun adıyla başlayacağız. Biz O’nun adıyla gazete, dergi, Tv, Radyo vb. yayın organları çıkarmalıyız. O’nun adıyla iyiliği emretmenin ve kötülüğü nehyetmeyi yapmalıyız. Bugün Müslümanların bu tür yayın organlarına ihtiyacı var ise, bizim üzerimize vacip olur. Yani o ihtiyacı gidermemiz lazımdır" dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir