• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
`Kur`an Kursları çocuklarımız için bir fırsattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis il ve ilçelerinde bulunan tüm Cami ile Kur’an Kurslarının,  ‘Camiye Koşalım Kur’an ile Buluşalım’ sloganıyla başlayan Yaz Kur’an Kursları için hazır olduğunu belirten Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, çocukların Camiye gönderilmesi için ailelere çağrıda bulundu.

Yaz tatilinin din görevlileri, din gönüllüleri ve çocuklar için ayrı bir fırsat olduğunu belirten İl Müftüsü Akbaba, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

“Sağlam gelecek için çocuklarınızı camiye gönderin”

Yaz tatiline girmesiyle birlikte Kur’an eğitim ve öğretimine başladıklarını söyleyen Akbaba, “ Hizmet anlayışı içerisinde çocuklarımıza sesleniyoruz, ‘Camiye Koşalım Kur’an ile Buluşalım’ diye çocuklarımızı camiye davet ediyoruz. İl ve ilçe müftülüklerimizle, vaiz ve vaizelerimizle,  Kur’an Kursu öğreticilerimizle, imam hatiplilerimizle, camilerimizi hazırladık. Bu konuda özellikle ailelere çağrıda bulunuyoruz. Geleceğimize en büyük yatırım manevi yatırımdır. Öyleyse aileler sağlam bir gelecek istiyorlarsa, çocuklarını İslami eğitim için Cami’ye göndersinler.”  İfadelerini kullandı.

Kur’an öğrenme ve öğretme ile ilgili hadisleri hatırlatan Akbaba, “Öyleyse Müslüman kadının ve erkeğin başvuracağı tek bir kaynağı vardır. Bu kaynağının kendisine verdiği mesajı okumalı, anlamalı ve en önemlisi de yaşamalıdır.” dedi.

“Büyük talep var”

Çocukların vakit namazlarında camiye gelerek cami cemaatiyle kaynaşacağını belirten Akbaba, “Cami’ye gelen çocuklarımız günde en az bir vakit namazlarını cemaatle kılma fırsatını bulacaklar. Böylece hem cemaatle kaynaşacaklar hem de namazla hemhal olacaklar. Camileri çocuklarımızla şenlendirip, yaz tatillerini fırsata dönüştürmek gayretindeyiz. Halkımızın bu bilinçte olduğu inancındayız. Çünkü her geçen yıl camiye rağbet artıyor. Bu yıl büyük bir talep var şuan tüm camilerimiz Kur’an eğitimini almaya gelen çocuklarla dolup taştı.” Şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir