• DOLAR 32.242
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2462.431
  • ...
Lisansüstü Program Yürütme Kurulu İstişare Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Ahmet Ocak Akdemir, Atatürk ve Kars Kafkas Üniversiteleri Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri Müdür ve Müdür yardımcıları ile ana bilim dalı başkanları katıldılar.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Atatürk ve Kafkas Üniversiteleri arasında devam etmekte olan yüksek lisans programların daha ileri seviyelere çekilmesinin amaçlandığı toplantıda ortak lisansüstü programların önemi ve sağladığı katkılar, 2013-2014 Akademik yılı değerlendirmesi, yönetmelik yönerge ve ortak protokollerin gözden geçirilmesi, 2014-2015 Akademik yılı güz yarıyılı için öğrenci kontenjanlarının ve başvuru şartlarının belirlenmesi gibi konular görüşüldü.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, ortak yürütülen lisansüstü programların Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi için önemine vurgu yaparak, yeni kurulan üniversitelerin bölgelerindeki üniversitelerle iş birliği içerisinde olmalarının yükseköğretimdeki kalitenin artması için hayati önemde olduğunu söyledi.

Ortak lisansüstü programlarının ve işbirliklerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Bayıroğlu, istişare toplantısına katılmak üzere Ağrı’ya gelen enstitü müdürlerine ve akademisyenlere teşekkür etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü arasında Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, İktisat, İşletme Anabilim Dallarında, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü arasında Fizik ve Kimya Anabilim Dallarında, Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü arasında Matematik ve İlköğretim Anabilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi ortak yüksek lisans programları yürütülmektedir.

Toplantıya katılanlar Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsünü ve Doğubayazıt ilçesini gezdikten sonra kentten ayrıldılar. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir