• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Batman'da 10 bin çocuk doyasıya eğlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen “Gelin Spor yapalım tek galibi dostluk olsun” projesi kapsamında Batman’a gelen oyun TIR'ının hazırladığı oyun alanlarından yaklaşık 10 bin çocuk faydalandı.

Atatürk Parkında hazırlanan futbol sahası, basketbol sahası, kaydırak, zıp zıp, tırmanma duvarı, tenis kordu ve benzeri oyun alanlarından 7 saatte yaklaşık 10 bin çocuk gönlünce eğlendi.

“En fazla ilgi Batman’dan”
Batmanlıların Türkiye genelindeki en yoğun katılımın olduğu il olduğunu belirten Organizatör Doğan Ekinci, böylesine bir ilgi beklemediklerini söyledi. Ekinci yaptığı açıklamada, “Geçen yıl 49 ilimizi gezdik. Bu yıl ise 32 ilimizi gezeceğiz. Şu ana kadar en yoğun katılım ve ilgi Batmanlı çocuklardan geldi. Bu da bizleri daha çok mutlu etti. 7 saat içinde şişme oyun alanlarımızdan yaklaşık 10 bin çocuk faydalandı. Oyunun tırının Batman’a gelmesinde büyük pay sahibi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci’ye çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol, yapılan etkinliklere büyük destek verdi.  Atatürk parkında yapılan etkinliklerde hazır olan Akyol; “Projeyi ASKF olarak destekliyoruz. Gönül isterdi ki bu projemiz bahar mevsiminde olsaydı. O zaman 10 bin değil belki de 20 bin çocuk faydalanırdı. En az 2 gün açık tutulması için girişimlerde bulunurduk. Batman’ın hem çocuk hem de ciddi anlamda genç potansiyeli var.” dedi.

“Batman’a ne yapsak azdır”
Batmanlı gençlere ve çocuklara yapılan hizmetlerin az bile olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, “Batmanlı hemşerilerimize ne yapsak azdır” dedi.

İl Müdürü Aydın Ekinci açıklamasının devamında, "Kurum olarak valimizin desteğiyle daha birçok başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Bakanlığımızın ve TASK’ın desteğiyle Batman’a davet etiğimiz şişme oyun tırımız ile binlerce çocuğumuz hafta sonu gönlünce eğlendi. İleride bunun gibi birçok etkinlik yapmaya devam edeceğiz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün tecrübeli personelleri dışında oyun tırında 10 kişilik uzman ekipte, oyun bölgelerinde çocuklara yardımcı oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ekinci ayrıca, şişme oyun TIR'ında görevli 10 uzman personele birer teşekkür sertifikası vererek onurlandırdı.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir