• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
2014/1 KPSS Tercihleri İçin Kimler Başvurabilir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ösym’nin açıkladığı yerleştirme takvimine göre 23 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında Ösym internet sitesinden adaylar tercihlerini yapabilecekler. Peki ama bu tercihlere kimler nasıl başvuru yapacak?

Haziran ayındaki tercihlerde kaç kişi alınacağı belli oldu. Adayların kasımdaki tercihlere başvurabilmesi için öncelikle 2012 yılında yapılan Kpss’ye katılmış olması gerekmektedir. Lisans mezunları P3, ön lisans mezunları P93, ortaöğretim mezunları ise P94 puanları ile bu tercihlere başvurabilir. Kasım tercihinde yerleşenler,

Haziran alımlarında tercih yapabilir mi?
Hayır, tercih yapamazlar. Bu adayların puanları Ösym’den silinir ve 2014 Kpss’ye girdikleri takdirde tekrar tercihlere açılır. Kasım tercih kılavuzda bu durum şöyle belirtilmiştir:

Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2012-KPSS puanı ile tercih yapamazlar.Bu adaylar, Ösym dışında atama yapan kurumların kendi memurluk alımlarına başvurabilirler.(Zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu gibi)

Öğrenim düzeyi değişenlerin durumu

Sınava ön lisans ya da ortaöğretim düzeyinde girip bir üst öğrenimi bitiren adaylar, 2012 yılında sınava hangi öğrenim düzeyinden girdiyse yine o düzeyden tercih yapabilirler. Sınava ortaöğretim olarak girip daha sonra lisans bitiren bir aday tercihlerini yine ortaöğretim olarak yapacaktır.

Açıktan atama ile atananlar tercih yapabilir mi?

Ösym dışında yapılan atamalarda bir yere memur olarak yerleşenler de kasımdaki tercihlere başvurabilir. Bu adaylar kadrolu çalışıyorsa kurumlarından onay alarak yeni memurluğa geçebilirler. İstifa etmeleri durumunda ise 6 ay ile 1 yıl arasında bekleme süresine tabi olduklarından kasımda bir yere atansalar dahi kurum atamalarını kabul etmeyecektir. Sözleşmeli olarak çalışanlar ise kasımdaki tercihlere onay ve bekleme süresi olmadan başvurabilirler. Açıktan atamaları genelde Gümrük ve Adalet bakanlıkları yapmaktadır.

Kılavuzda sadece kadrolu alımlar mı olacak?

Hem kadrolu hem de 399’a tabi(sözleşmeli) memur alımları yapılacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir