• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basını`ndan Özetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler. 

GAZETEVAN:
Kavun Satarak Okul Harçlığını Kazanıyor
Van`da kavun satarak harçlığını çıkaran Faruk Akman, okul masrafını kendisinin karşılayacağını belirtti. Van`ın Alaköy`ünde yetişen kavunları Kedili Kavşak`ta satan 13 yaşındaki Faruk Akman, bu sene ilköğretim okulu 8. sınıfa başlayacağını söyledi. Günlük ortalama 20 TL`lik kar elde ettiğini ifade eden Faruk Akman, ilk defa bu yıl okul masalarını kendisinin karşılayacağını kaydetti. Kazandığı parayla okul kıyafeti, çanta, defter ve kalem gibi eksikliklerini tamamlayarak babasına yük olmayacağını belirten Faruk Akman, tek hayalinin ise polis olmak olduğunu söyledi.

VANHAVADİS:
Ak Parti Millet Vekili Burhan Kayatürk`ten Açıklama
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Kötü niyetli insanların servis ettiği ses kayıtları da hükümetin ve devletin bu soruna çözüm için ne kadar fedakârlık yaptığını ortaya koymaktadır" dedi.
ŞEHRİVAN:
Prof. Dr. Alp Gürkan "Türkiye`de 60 Bin Böbrek Nakli Bekleyen Hasta Var

Türkiye`nin en büyük hastane gruplarından biri olan Üniversal Hastaneler Grubu Organ Nakli Ekibi Türkiye`deki diyaliz merkezlerini dolaşarak hastaları organ nakli konusunda bilgilendiriyor. Türkiye`de 60 bin civarında böbrek nakli bekleyen hasta olduğunu vurgulayan Üniversal Çamlıca Hastanesi Genel Cerrahi ve Böbrek Nakli Uzman Ekibinin Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan, uluslararası standartlara göre bu hastaların yaklaşık üçte birinin nakle uygun olduğunu belirtti.
DOĞUREHBERİ:
Karaloğlu`ndan Karagündüz Köyü`ne kuş müzesi
Van Valisi Münir Karaloğlu, Flamingoların Afrikaya`a göç etmek için dinlenme alanı olarak kullandığı ve yaklaşık 200 kuş türünün bulunduğu Karagündüz Köyü`ne `Kuş Müzesi` yapmak için projenin hazır olduğunu söyledi.
HABERVAN:
Avukatlık Değil, Gazetecilik Lazım!

Yerel bir site`de yayımlanan Tarık Özyiğit`in yazısı Genelkurmay`ın ve darbeci yandaşlarının yıllarca söylediği `Orduyu yıpratmak istiyorlar` klasiğini hatırlattı. Yerel bir sitede yayımlanan Tarık Özyiğit`in yazısı Genelkurmay`ın ve darbeci yandaşlarının yıllarca söylediği `Orduyu yıpratmak istiyorlar` klasiğini hatırlattı. Önceki gün yerel bir gazetede haberi yayımlanan ve haberde adı Geçen AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici`nin de adının geçtiği Sempaş ilköğretim okulunun arsasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, Yerel bir sitede sözde yazarlık yapan Tarık Özyiğit, AKP` Van milletvekili Mustafa Bilici ve AKP Van il başkanlığının avukatlığına soyundu.
MEDYAVAN:
Van Cezaevinde Olay Çıktı
Van M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu`nda isyan çıkaran tutukluların bir koğuşu ateşe vererek açlık grevine başladılar.
Van M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu`nda isyan çıkaran tutukluların bir koğuşu ateşe vererek açlık grevine başladılar. Van`dan İstanbul`a gitmekte olan ve Kayseri-Malatya karayolunun Karakuyu köyü mevkisinde aniden yanmaya başlayan cezaevi nakil aracında hayatını kaybeden İsmet Evin, Medeni Demir ve Sinan Aşkan sebep gösterilerek dün akşam saatlerinde Van M tipi ceza evinde olaylar çıktı. Van M Tipinde kalan yaklaşık bin hükümlü ve tutuklu isyan çıkardı. Koğuşların arasında toplanan eşyalar ateşe verilirken, yangın kısa sürede söndürüldü. Olay da yaralanan olmazken Van M Tipi Cezaevinde bulunan mahkûmlar ayrıcı açlık grevine girdikleri bildirildi. Yanarak yaşamını yitiren 3`ü mahkûm ve 2`si tutuklu 5 kişinin DNA testiyle kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.
MERKÜRHABER:
MİT-PKK Görüşmesinde Kasetin Üstünde Oynanmış
MİT-PKK görüşme kaydının üzerinde kesinti yapıldığı ve "Sayın Öcalan" sözünün çoğaltıldığı saptandı. Mikrofon hışırtısı, şüpheyi PKK`ya çevirdi.
MİT-PKK görüşme kaydının üzerinde kesinti yapıldığı ve "Sayın Öcalan" sözünün çoğaltıldığı saptandı. Mikrofon hışırtısı, şüpheyi PKK`ya çevirdi.Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), istihbarat faaliyetlerinin daha da etkinleştirilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde teşkilat içinde görev değişiklikleri yapılması anlamına gelen geniş kapsamlı bir revizyona gitmeye hazırlanıyor.
VANÇATAKHABER:
Valilik Alman Heyetine İzin Vermedi
Çatak`ta 41 PKK`lıya ait olduğu belirtilen toplu mezarda inceleme yapmak isteyen 32 kişilik Alman heyetine Van Valiliği güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.Van a gelen ve aralarında adli tıp uzmanları parlamenterler ve gazetecilerin de bulunduğu 32 kişilik Alman heyetin toplu mezarın bulunduğu bölgeye yapmak istediği ziyarete Van Valiliği güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Valilik bölgede bir polisin kaçırıldığını ve operasyonların sürdüğünü bu yüzden de güvenliği sağlayamayacağını heyete bildirdi

VANBASIN:
Çağrı Tv Den Van Müftülüğüne Ziyaret
ÇAĞRI TV Van muhabiri Van Müftüsü Nimetullah Arvas`a nezaket ziyaretinde bulundu.
Burhan Teke-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir