• DOLAR 32.253
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2501.874
  • ...
Haydi Çocuklar Camiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. FATİH AKGÜL / BATMAN
23 Haziran Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili anne ve babalara tavsiyelerde bulunan âlimler, çocukları Allah`ın rızasına uygun bir şekilde yetiştirmek gerektiğine dikkat çekti.

ÇOCUKLARI İSLAM AHLAKIYLA AHLAKLANDIRMAK GEREKİYOR
Okulların tatil olduğunu ve öğrencilerin yaz tatiline başladığını hatırlatan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, “Müslümanlar olarak şunu çok iyi bilmemiz gerekir ki, çocuklarımız bizim en değerli sermayemizdir. Sermayemize sahip çıkmak ve en güzel şekilde değerlendirmek gerekiyor. Çocuklar Allah’ın bize bir emaneti ve nimetidir.

Nimetin şükrünü eda etmemiz gerekiyor ki, nimetin şükrü nimeti verenin rızasına uygun şekilde onda tasarruf etmektir. Çocuklarımızı Allah`ın rızasına uygun bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Aksi halde emanete ihanet etmiş oluruz. Bu emaneti de hiç şüphesiz İslam’ın ön gördüğü şekilde onları yetiştirmek ve İslam ahlakıyla ahlaklandırmak gerekiyor.” dedi.

BÜYÜK BİR HEYECANLA ÇOCUKLARIMIZI KUR’AN KURSLARINA GÖTÜRELİM
Çocuklarını İslam ahlakıyla ahlaklandırmaktaki görevin başta anne ve babalara düştüğünü söyleyen Teyfur, “Bir anne ve baba evladını Allah’ın aşkıyla, Resulün aşkıyla ve İslami ahlakla onu büyütmeye çalışması gerekir.

Aksi halde çocuklarımız şeytana birer yem olur. Bunun ıstırabını hem dünyada hem de ahirette çekeriz. Onun için bu yaz tatilini fırsat bilerek evlatlarımızı Kur’an’a yönlendirmeliyiz.

Kur’an’ı onlara sevdirmeliyiz ve mutlaka bu noktada nasiplerini almalarına vesile olmalıyız. Okul başlarken anne ve babalar bir heyecanla çocuklarını okula götürürler. Tüm bunları çocuklarının birkaç günlük dünyada bir meslek sahibi olmaları için yaparlar. Aynı heyecanla hatta daha büyük bir heyecanla çocuklarımızın ellerinden tutup onları camiye, Kur’an Kursunu yönlendirmeli ve onları Kur’an’la İslam’la büyütmeliyiz.” diye konuştu.

İSLAM ÇOCUKLARI ERDEMLİ YAPAR
Gerçek ve huzur dolu bir yaşamın İslam’da olduğunu vurgulayan Teyfur, “Ancak İslam çocuklarımızı ahlaklı, erdemli ve terbiyeli bir insan haline getirecek. Onları sağlam bir kişilik sahibi yapacak ve ahirette de ebedi bir kurtuluşa götürecektir. Onun için biz anne ve babalar bu noktada Kur’an, sünnet ve İslam öğrenimi için çocuklarımızın mutlaka camilere gitmelerini teşvik etmeli ve yönlendirmeliyiz. Çocuklarımızı Kur’an’a ve Resulullah’ın önderliğine yönlendirmezsek birileri çocuklarımızı kendi heba ve heveslerine göre yönlendirecek ve bu çocukları başımıza bela edecektir” ifadelerini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir