• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Aşırı yüklenme DEDAŞ kabinini yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin’in Nusaybin ilçesinde aşırı yüklenmeden dolayı DEDAŞ enerji kabini yandı. Kabin 6’daki arıza TEİAŞ’a bağlı çağ çağ trafosunu da 8 saat işlevsiz bıraktı.

DEDAŞ Nusaybin İlçe Şefi Fırat Kan, sabah 06.30’da Nusaybin’in önemli bölümüne enerji sağlayan kabin 6’da aşırı yüklenme nedeniyle yanma meydana geldiğini ve bu yanmanın TEİAŞ’a ait çağ çağ ana trafosunu da devre dışı kaldığını açıkladı.

Kendi ekiplerinin yanı sıra TEİAŞ ekiplerinin arızanın giderilmesi konusunda seferber olduğunu aktaran ilçe şefi Kan,  “Nusaybin ilçemizin büyük bölümüne enerji sağlayan Kabin 6’da sabah 06.30 sıralarında aşırı yüklenme nedeniyle kapasitör grupları ve XLPE kablolarının yanması sonucu enerji kesintisi oldu. Kabin 6’daki yanma olayı ve oluşan arıza TEİAŞ’a bağlı çağ çağ trafo merkezinde de tahribata neden oldu. Tahribat sonucu çağ çağ trafosunun tüm fiderleri açıldı. Yani bu fiderler devre dışı kaldı. Arıza bu denli büyük olunca ilçemizin genelinde kesinti oluştu. Ekiplerimiz arızanın giderilmesi için yoğun çaba gösteriyor. Aynı şekilde de TEİAŞ ekiplerinin çağ çağ trafo ana merkezindeki çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda ilçeye ve bağlı köylere enerji sağlamak için gereken her şey yapılıyor.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir