• DOLAR 32.265
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2403.119
  • ...
BİŞHAK'tan HDP Milletvekili İdris Baluken'e suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-“Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği”, (BİŞHAK) HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 'yaşanan olaylarla ilgisi olmayan iki kişinin kimliğini ifşa ettikleri' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

BİŞHAK Derneği Başkanı Naim Tan,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen Cuma günü yaşanan olayda şüpheli olarak gözaltına alınan Bayram Kalan ve Hüseyin Alkaşi'nin kimlik bilgilerinin HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever tarafından sosyal paylaşım sitelerinde 'olayın failleri” olarak paylaşıldığını belirtti.

Bingöl Emniyeti tarafından ifadeleri alınan Bayram Kalan ve Hüseyin Alkaşi'nin olayla ilgisi olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldığını ifade eden Tan, “Bu süreçte bu kişilerin kimlik bilgilerinin bazı medya organlarına olayın failleri olarak paylaşıldığını, BDP İl Başkanlığı gri bir aracın ateş açtığını söyleyerek emniyet müdürlüğüne şikâyette bulunmuş. Derneğimizin yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcımın aracı da gri olduğundan polis tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne beraber gittik gerekli araştırma ve incelemelerden sonra olayın MOBESE kamerasındaki görüntüleri izleyen polis ateş açan arabanın plakasını tespit ettikten sonra şüpheli sıfatıyla gözaltına aldığı Bayram Kalan'ın suçsuz olduğu ortaya çıkıp, serbest bırakılmıştır.”dedi.

Tan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gözaltı olayını öğrenen BDP Milletvekili İdris Baluken ve BDP İl Başkanı Halis Yurtsever kendi Twitter ve Faceoobok sayfalarında başkalarının fotoğrafını paylaşarak saldırının Bayram Kalan ile Hüseyin Alkaşi'nin yaptığını yayınlayıp kendilerine yakın haber sitelerinde yayınlamışlardır. Adı geçen söz konusu kişilerin olay ile bir alakaları olmadığı gibi korucu da değiller, korucu olarak gösterilip korucu camiasını zan altında bırakmak için iftirada bulunmuşlardır.” İfadelerini kullandı.

Yaşananlardan sonra suç duyurunda bulunduklarını belirten Tan,  şunları kaydetti: "Bu olaydan dolayı arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse, araştırma yapmadan olayın failleri ortaya çıkmadan arkadaşımızın ismini ortaya atan BDP Milletvekili İdris Baluken, İl Başkanı Halis Yurtsever ve BDP'nin sözde gençlik yapılanması olan YDGH'dir. BİŞHAK olarak bugüne kadar Bingöl'ün huzuru için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Bingöl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini, Bu arkadaşlarımıza yapılan suçlamaların son bulması için MOBESE kamerasından elde edilen görüntülerin biran önce kamuoyu ile paylaşılması ve saldırıyı yapanların kimler olduğu kamuoyuna açıklamalıdır. Dernek olarak bu saldırıyı yapanları ve arkadaşlarımıza bu iftirayı atanları şiddetle, nefretle kınıyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir