• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Siverek'te taşeron işçiler haklarını aradılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, karayollarında çalışan Yol İş Sendikasına üye taşeron işçiler düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile özlük haklarını istedi.

Yol-İş Sendikası işyeri temsilcisi Ali Dusak tarafından okunan basın açıklamasında özlük haklarına kavuşamadıkları takdirde eylemlerine devam edeceklerine dikkat çekerek, “Onaylanmış yargı kararlarının uygulanması amacıyla başlattığımız eylemin 2. haftasında tekrar buradayız. Bundan sonraki haftalar tekrar burada olacağız. Asıl işverenin işçilerinin alt işveren tarafından işe alınarak çalıştırılmaya devam ettirilmesi suretiyle hakları kısıtlanamaz veya daha önce o işyerinde çalıştırılan kimse ile alt işveren ilişkisi kurulamaz.” Dedi.

Dusak daha sonra, “Aksi halde ve genel olarak asıl işveren alt işveren ilişkisinin muvazaalı işleme dayandığı kabul edilerek alt işverenin işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçisi sayılarak işlem görürler. İşletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işler dışında asıl iş bölünerek alt işverenlere verilemez” ifadelerine yer verdi.

 

Okunan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir