• DOLAR 32.232
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2456.46
  • ...
Tesettürle İlgili Afişlerden Etkilenerek Örtündü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformunun tesettürle ilgili yaptığı çalışmalar dahilinde bir çok noktada astığı afişlerin olumlu yansımaları kendisini göstermeye başladı. Komando caddesi Gençlik Evi karşısında bulunan Class erkek kuaförü çalışanı Halil Turan isimli vatandaş, önceki gün tanımadığı bir bayanın gelerek camekana astırdıkları tesettürle ilgili afiş ten dolayı etkilenerek örtündüğünü söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Turan, "Dükkanımda oturuyordum. Bir bayan geldi ve bir dakikanızı alabilir miyim diye sordu. Bende tabi dedim ve her gün dershaneye giderken yol üzeri bizim camekana astığımız tesettürle ilgili afişi görünce etkilendiğini ve başını örtmeye karar verdiğini ve bunun bizim sayemizde olduğunu dile getirerek teşekkür etti. Bende şaşırdım ve çok sevinerek hayırlı olsun temennisinde bulundum." dedi.

Yaşanan hadiseyi değerlendiren Hak Ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens yaptıkları çalışmanın olumlu yansımalarını görmenin sevindirici ve yüce Allah`ın birer lutfu olduğunu söyleyerek başörtüsü giyme kararını veren bayana tebriklerini iletti ve Allah u Tealanın örtüsünü kendisine mübarek kılmasını diledi.

Cens, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
"Topluma, halkımıza, insanımıza karşı sorumluluğumuz gereği tesettür seferberliğini başlattık. Çünkü gayr-ı ahlaki bir ortam, iffet ve hayadan uzak bir ortam herkese zararı dokunacak bir ateş gibidir. Tesettür için yaptığımız tüm çalışmalar eğer bir tek kişinin örtünmesine vesile olmuşsa, bu bizim için çok sevindirici ve değerlidir."

Esnafların da çalışmalarındaki sevaba ortak olduğunu söyleyen Cens; "Etkinliklerimizin tanıtım afişlerini camlarına asılmasına müsaade eden esnafımız da bu hayra ve sevaba ortaktırlar. Bir afiş deyip küçümsemesinler. Böyle hayırlı hizmetlerde ellerinden gelen kolaylığı göstermelerini rica ediyoruz." İfadesini kullandı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26505.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26504.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/26503.jpg

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir