• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Irkçı Dayatmalar İstanbul`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına katılan onlarca kişi "Niçin Başörtümle Okula Gidemiyorum, Neden İnanmadığım Değerler Üzerine Ant İçmeye Zorlanıyorum" pankartlarını açarak "Irkçı Kemalist Müfredata Son, Kemalizmin Değil Rabbimizin Kuluyuz" sloganları attılar.

Devlet Hakkımızı Gasp Etmesin
Basın açıklamasından önce bir açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, "Bizler çocuklarımızı Allah`a ve ahiret gününe inanan kendi hukuk anlayışına göre yetiştirmek en tabi bir hakkımızdır. Bu hakkın devlet tarafından gasp edilmesi doğru değildir. Biz bu gün burada toplanarak 2011-2012 eğitim öğretim yılına ilişkin taleplerimizin bir kısmını dile getirdik" diye konuştu.

Haklı Taleplerimiz Duymazlıktan Gelinmekte
Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay`dan sonra basın açıklamasını Nurten Şerbetçi okudu. Şerbetçi, Pazartesi günü 2011-2012 eğitim öğretim yılı başlayacağını belirtti ve pek çok sorununu çözülmeden yerli yerinde durduğunu söyledi. Şerbetçi "Israrla gündeme taşımaya çalıştığımız haklı taleplerimiz duymazlıktan gelinmekte. İslami kimlik ve değerleri hayatımızın temel ekseni belleyen bizler ve çocuklarımız için okullar yabancılaştırma, yok sayma, inkar mekanı olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Bu Irkçı Ayıbın Çoktan Bitmesi Gerekmiyor muydu?
Ant dayatmasını bunun en somut göstergesi olduğuna dikkat çeken Şerbetçi, "İslami kimliğimiz yok sayılması ve bütünüyle cahil bir kimlik inşa çabasının sembolü olan bu ritüel akıl almaz bir bağnazlıkla sürdürülüyor. Her sabah çocuklarımız etnik temelli bir kimlik izharına zorlanıyor, mutlu olmak için ulusal aidiyete mecbur tutuluyor, yetmiyor, totaliter bir anlayışın yansıması alarak varlıkları ne olduğunu bilmedikleri bir ideolojik kimliğe armağan ettiriliyor! Yetkililere soruyoruz: Bu akıldışı komedinin, bu ırkçı ayıbın çoktan bitmesi gerekmiyor muydu? Hala bu saçmalık niye sürdürülmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

"Okulların açılması maalesef ilköğretim ve liselerde başörtülü okumak isteyen kızlarımız için sistematik bir zulmün başlaması anlamına geliyor" diyen Şerbetçi, "Toplum vicdanında derin yaralara yol açan bu sorunun giderilmesi için yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmaktan imtina ettiklerini ve insanların hak ve özgürlük alanlarına ipotek koyma anlamına gelen bu yasağa son verecek adımların atılmadığını görüyoruz. Bu yüzden İslami kimliğimizin bir gereği olarak başlarını örtmek isteyen kız çocuklarımızın bu yıl da ruhlarına yasakçılık hastalığı hakim olmuş bürokratlarca baskı altına alınmaya çalışacağından endişe ediyoruz. Bu noktada hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı`nın temel hak ve özgürlüklerin tesisi konusunda tutarlı davranması gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

İdeolojik Dayatmaların Tümüyle Terk Edilmesini Talep Ediyoruz
MEB`de yapılan yeni değişiklikleri desteklediklerini ancak bu düzenlemelerin yeterli olmadığını ifade eden Şerbetçi, "Bu düzenleme ile yetinilmemesi gerektiğini de hatırlatıyor, resmi ideolojik şartlandırma ve dayatmaların tümüyle terk edilmesini talep ediyoruz. Bu aşamada kesintisiz eğitim uygulamasıyla kapatılan imam hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılması, milli güvenlik derslerinin müfredattan çıkartılması, anadilde eğitim yasağının kaldırılması ile ilgili gerekli düzenlemelerin acilen yapılmasını bekliyoruz. İnkar ve baskı sembolüne dönüşmüş olan ant uygulamasının ve başörtüsü yasağının derhal kaldırılması için hiç vakit kaybetmeksizin harekete geçilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şerbetçi`nin Özgür-Der adına okuduğu basın bildirisinden sonra kalabalık olaysız bir şeklide dağıldı.

irkci-dayatmalar-basortusu-protestosu_1316281582.jpg (600×450)

irkci-dayatmalar-basortusu-protestosu_1316281642.jpg (600×450)

irkci-dayatmalar-basortusu-protestosu_1316281689.jpg (600×450)

irkci-dayatmalar-basortusu-protestosu_1316281730.jpg (600×450)
Şükrü Gündüz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir