• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2434.685
  • ...
CHP`den Menderes`e 50 yıl sonra özür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kılılçdaroğlu, Adnan Menderes`in ölüm yıldönümünde oğluna "üzüntü"lerini bildiren bir mektup yazdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 27 Mayıs darbesine ve askeri vesayete karşı bugüne kadarki tutumunun dışında yeni bir adım attı.

Habertürk`ün haberine göre, Kılıçdaroğlu, demokratik meşru hükümete karşı gerçekleştirilen 27 Mayıs darbesinin ardından dönemin başbakanı Adnan Menderes`in idam edilmesinin 50. yılında Menderes`in oğlu Aydın Menderes`i aradı ve idamlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"ONU ÇOK TAKDİR EDİYORUM"

Görüşmeyi, Aydın Menderes şöyle anlattı: "Sayın Kılıçdaroğlu bugün beni aradı. `Bugün Petrol-İş kongresindeydim. Rahmetli Menderes`ten bahsettim, yapılan hatalar ve çekilen acıları dile getirdim` dedi. Ben de çok teşekkür ettim. Böyle bir günde kendisinin aramış olmasının çok anlamlı olduğunu söyledim. 17 Eylül 2011 gibi anlamlı bir günde kendisine ve temsilcisi oldukları tüm CHP camiasına en iyi dileklerimi sunduğumu söyledim. Teşekkür ettim."

Aydın Menderes CHP ve Kılıçdaroğlu ilgili şu sözleri de ekledi: "Kılıçdaroğlu`nu çok takdir ediyorum. Acılardan ümit çıkarmak lazım. Umuyorum ve diliyorum ki, bütün bu çekilen acılar artık günümüzde yeni bir sivil anayasayla tam bir barış ve kardeşlik dönemine dönüşür. Yeni CHP`de de böyle bir istidad var"

Bu haberler de ilginizi çekebilir