• DOLAR 32.203
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2521.822
  • ...
Kur`an Nesli Platformundan Beraat Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kur’an Nesli Platformu, Beraat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı. Müslümanların Allah’tan uzak kalmalarından dolayı perişan oldukları belirtilen mesajda, “Müslümanların içinde olduğu zillet ve perişanlıktan, düşmanların elinde oyuncak olma durumundan kurtulmanın yolu sırt çevirdiğimiz değerlerimize yeniden sarılmak, bağımızı kestiğimiz rabbimiz, kitabımız ve peygamber efendimiz (s.a.v) ile yeniden güçlü bir bağ kurma ve Müslüman kardeşlerimiz ile kenetlenme ile ancak gerçekleşebilir.” denildi.

Mesaj şöyle devam etti: “O beraat gecesi ki; mübarek Ramazan-ı şerifin habercisi, Allah`ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir. Şaban ayının on beşinci gecesi olan bu gece, o senede olacak şeylerin, amellerin, ömürlerin, ölümlerin, ölüm sebeplerinin, yükselmelerin, alçalmaların. Yani her şey Levh-i mahfuzda yazıldığı bir gecedir. Böylesine mübarek, bereketli ve son derece önemli olan bu gece kavuştuğumuzdan dolayı rabbimize şükrediyoruz.”

İslam ümmeti olarak dünyanın her yerinde içerisinde bulundukları içler acısı durumun gözler önünde olduğu vurgulanan açıklamada, “Ümmet olarak rabbimizden uzak olmanın, onun rahmet ve kurtuluş kapılarına sırt çevirmenin ağır bedellerini vermekteyiz. Sayısal üstünlüğümüze rağmen tefrika illetinden dolayı ezildiğimiz, horlandığımız, toplu katliamlardan geçtiğimiz, bölük pörçük olduğumuz, din düşmanları yerine birbirimize düşman hale geldiğimiz tarihin en kötü halini yaşamaktayız. İslam ümmeti olarak en değerli ümmet olduğumuz halde rabbimizden, kitabımızdan ve peygamberimizden (s.a.v.) uzak olmamız, emir ve yasaklarına lakayt kalmamızdan dolayı değerlerimizden uzak düşmüş, yozlaşmış, belki de tarihin en zelil anlarını yaşamaktayız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Bize layık olmayan bu zillet ve perişanlıktan, düşmanların elinde oyuncak olma durumundan kurtulmanın yolu sırt çevirdiğimiz değerlerimize yeniden sarılmak, bağımızı kestiğimiz rabbimiz, kitabımız ve peygamber efendimiz (s.a.v) ile yeniden güçlü bir bağ kurma ve Müslüman kardeşlerimiz ile kenetlenme ile ancak gerçekleşebilir. İslam ümmeti olarak beraatimiz ancak o zaman gerçekleşir. Bu mübarek beraat gecesinin tüm Müslümanlar için bu anlayışa ve bu neticeye vesile olmasını rabbimizden diliyor, tüm Müslüman kardeşlerimizin beraat kandilini tebrik ediyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir