• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Hükümet gereken ilgiyi derhal göstermeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İmkan-Der, dün gündüz ortasında hain bir şekilde katledilen üç çeçen mülteci için Topkapı Eresin Otelde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına şehitlerin aileleri de katıldı

İstanbul

İmkan-Der, dün Zeytinburnu’nda bir otoparkta keskin nişancılar tarafından şehid edilen üç Çeçen mülteci için bir basın açıklaması yaptı. Şehid edilen Çeçen mültecilerin ailelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, elini kolunu sallaya sallaya gelip Çeçen sığınmacıları hunhar bir şekilde katledenlerin en kısa sürede yakalanıp hesap sorulması istendi. “Rus devlet terörü Çeçen halkının peşini Türkiye’de de bırakmıyor” denilen açıklamada, daha öncede hain ve hunhar bir şekilde türkiyede katledilen çeçen mültecilerin de cinayetlerinin aydınlatılması istenerek, “Çeçen cinayetleri aydınlatılsın! Katiller bulunsun!” ifadesi kullanıldı. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kayan’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında, basın metnini İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer okudu.

Rusya Çeçenistan’da 250 bin kişiyi öldürdü

Murat Özer Okuduğu basın açıklamasında; “Çeçenistan’ı işgal ederek 250 bin masum insanı katleden Rusya, cinayetlerini dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam ediyor. Rus İstihbaratı ve tetikçileri 2004 yılında Katar’da Çeçenistan 2. Cumhurbaşkanı Zelimhan Yandarbiyev’i, 2009 yılında Avusturya’da Umar İsrailov’u benzer yöntemlerle katletmişti. İsrailov cinayetini sorgulayan Avusturya, Rusya’dan işbirlikçisi Ramzan Kadirov’u azmettirici olduğunu tesbit ettiği için yargılanmasını talep etmişti. Aynı şekilde, daha önce Türkiye’de iki Çeçen Komutanı hunharca bir suikast sonucu öldüren Rus istihbaratı, dün İstanbul’un orta yerinde gerçekleştirdiği bir cinayetle katliamlarına yeni bir halka ekledi.

Türkiye katillerin bulunmasında hassas değil

Rus işgaline karşı direnirken yaralanmış ve aileleriyle Türkiye’ye sığınmış, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev isimli üç Çeçen gazi dün Zeytinburnu’nda uğradıkları hunharca bir cinayet sonucu şehid edildiler. Gerçekleştirilen bu cinayetlerin İstanbul’da daha önce işlenen karanlık cinayetler serisinin devamı olduğu açıktır. Daha önce yine Rus istihbaratı tarafından gerçekleştirilen iki suikast eyleminde şehid edilen Çeçen komutanlar Ali Osaev ve İslam Canibekov cinayetleri karşısında suskun kalan ve katillerin yakalanıp adalet önüne çıkartılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen Türkiye emniyet güçlerinin bugün yaşanan bu açık katliamdan sonra nasıl bir tutum takınacağını merakla izliyoruz!

Medya Çeçen katliamını farklı yönlere çekmeye çalışıyor

Ne enteresandır ki, vahşice katledilen Çeçen Müslümanlar hakkında medyada çok hızlı bir karalama kampanyası başlatılmış ve alçakça bir devlet terörüne uğrayan bu insanların maruz kaldığı büyük zulüm daha önceki suikastlerde olduğu gibi yine mafya hesaplaşması, sokak kavgası türünden iftiralarla örtülmeye çalışılmıştır.

Kadirov destekçileri artık ders çıkarsın

Bununla birlikte Türkiye’de Rusya’nın Kafkasya’daki işgalini meşrulaştırmak için faaliyet gösteren kişi ve çevrelerin kirli yüzleri de bu katliamla bir kez daha ortaya çıkmıştır. “Çeçenistan’da her şeyin normale döndüğü, işgalin ve direnişin bittiği şeklinde” yalan haberlerle ve dezenformasyon amaçlı propaganda yapmak suretiyle Türkiye kamuoyunu yanıltmaya çalışan bu kişi ve çevreler, Rus istihbaratının cinayetlerinin ülkemize kadar uzanması karşısında ne diyeceklerdir? Bu işbirlikçi güruhun yalanlarına kanarak, Rus güdümlü Ramzan Kadirov Hükümetini desteklemek üzere işgal altındaki Çeçenistan’a ziyaretler gerçekleştiren çevreler de bu cinayetlerden artık ders çıkarmalıdır!

Hükümet gereken ilgiyi derhal göstermeli

Türkiye Hükümeti, mültecilik statüsünü vermediği, geçici ikamet tezkereleri ile hukuki statülerini sürüncemede bıraktığı, çalışma izni vermediği ve cinayetler karşısında koruyamadığı Kafkasyalı Muhacirlere derhal gerekli ilgiyi göstermelidir.

Cinayetlerin hesabı derhal sorulmalıdır

Vatanlarından ayrılmak ve Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalmış Çeçen kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu vahşet karşısında yetkililerin ve kamuoyunun sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez. Bu tutum düpedüz cinayete göz yummaktır, dahası yeni cinayetlerin önünü açmaktır. Türkiye Hükümeti kendi topraklarına sığınmış yasal oturma izni verdiği insanların bu şekilde katledilmeleri karşısında derhal harekete geçmeli ve Rus devletinin arkasında olduğu bu cinayetlerin hesabını ilgililerinden sormalıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir