• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Üç Çeçen Kardeşimiz Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber merkezi

Üç Çeçen`in İstanbulda gündüz ortasında susturucu takılmış silahlarla vurulmasının Rus istihbaratı tarafından işlendiğine dair şüphelerinin olduğunu dile getiren şehid yakınları, bundan önce de değişik zamanlarda esrarengiz bir şekilde iki Çeçen`in vurulduğunu ve faillerinin hala ele geçirilemediğini söyledi.

Olayların arkasında Rus istihbaratının olduğu ve Türk istihbaratından da destek aldığı şüphelerinin olduğunu dile getiren şehit yakınları diğer iki olay gibi bu olayın da faili meçhul kalabileceğini söyledi.

Bu üç şahıs Çeçenistan`da mücahitler safında cihad ettiklerini ve birisinin elinden yaralandığını ve bir elini kullanamadığını, diğer birinin de ayağından yaralandığının altını çizen şehid yakınları Bu üç şehid, Allah uğrunda vurulmuşlardır. Bu olayı mafya ve iç çekişmelere yorumlamak insafsızlıktır. Daha kanları yerde iken iftiralara maruz kaldılar. Bunlar para, uyuşturucu mafya gibi işler yapmadılar. Aksine onları şehid edenler bu işlerle ilgileniyorlar. Müslüman kardeşler bu kara propagandaya inanmasınlar ve doğru bilip doğru konuşsunlar. Bizim düşmanımız zaten var ve o bize yetiyor. Ruslar bize yetmiyor da başka düşmanlar da mı oluşturalım. Şeklinde açıklamada bulundu.

Vurulan üç Çeçen`den Hamza (30), iki sene önce İstanbul`a yerleştiği bir elini kullanamadığı ve sakallı olduğu, Mansur (28) bir sene önce cepheden geldiği ve Ebu Dudcane (25)nin de daha yeni İstanbula geldiği ve üstelik eşlerinin hamile olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları vurulan üç Çeçen`in sakallı olduğu ve beraber yürüdükleri yanlarına yaklaşan eli dövmeli birinin onları şakaklarından vurduğu ve kullandığı silaha susturucu takıldığını ve ölüm anında şehidin kelime-i şehadet getirdiğini anlattı.

Kamera kayıtlarını polisten istediklerini kaydeden şehid yakınları bu isteklerine olumsuz cevap geldiğini, polisin faillerini bilerek veya bilmeyerek bulmayacağını belirtti.

Yıllarca Türkiyede yaşadıklarını ve devletten bir yardım alamadıklarını, elinin emeği ve Müslümanların yardımıyla ayakta durabildiklerinin altını çizen şehid yakınları Biz çocuklarımıza sürekli nasihat ederiz. Kim olduklarını, niçin burda olduklarını, vatanlarını unutmamalarını anlatırız dedi.

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üye ve yetkilileri bu acılı günde Çeçen kardeşlerini yalnız bırakmadı. Şehid yakınlarına sabır ve metanet tavsiye eden platform yetkilileri faili meçhul olayların zamanla aydınlatılacağını belirterek Daha devlet içindekilerini temizlememiş, çok faili meçhul olay var, sizlerin de bunlardan bazılarıdır. Çeçenleri birbirine düşürmek isteyenlerin iftiralarına inanmıyoruz. Keşke faili belli olsa da Müslüman Çeçenler töhmet altında kalmasın şeklinde konuştu.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki bir parkta dün silahla öldürülen Çeçen komutan Emir Hamzat`ın cephede çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. İşte ogörüntüler

Bu haberler de ilginizi çekebilir