• DOLAR 32.216
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2451.026
  • ...
Hakkari Eteklerinde 4 Mevsim Birarada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ  - Türkiye`nin farklı illerinden Hakkari`ye gelen 18 fotoğrafçı, 3 bin 300 rakımlı Berçelan yaylasındaki karla kaplı buzul gölünde yüzmenin keyfini yaşadı.

Hakkari Üniversitesinin davetlisi olarak Türkiye`nin çeşitli illerinden kente gelen 18 fotoğrafçı, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası`nı gezdi.

Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş`ın da aralarında bulunduğu 18 fotoğrafçı, haziran ayında Berçelan Yaylası`nda dört mevsimi bir arada yaşayarak, bu anları fotoğraflayıp ölümsüzleştirdi.

Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım da bir süre kar üzerinde kayak yaptıktan sonra karla kaplı buzul gölünde yüzdü.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası`nda olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş, kendisini çok şanslı hissettiğini belirtti.

Akbaş, genç dağcı ve fotoğrafçılarla Berçelan Yaylası`na çıktıklarını bildirerek, "Şanslıyım çünkü böyle arkadaşlarla bir aradayım ve yıllardır görmek istediğim yerlerden birini görmüş oldum. Türkiye`de çok az yer kaldı görmediğim. Çok etkileyici bir yer burası. Buzul gölleri, dağlar, zirveler, bulutlar burası eşsiz bir yer. Türkiye`nin çok özel ortamlarından bir tanesi burası. Çok heyecanlıyım. Çok güzel bir gün oldu benim için. Cilo Dağları fotoğraf için çok güzel bir ortam. Tüm fotoğrafçı dostlarıma, arkadaşlarıma tavsiye ederim" dedi.

Etkinliğe Trabzon`dan katılan fotoğrafçı Alper Eryiğit ise "Trabzon`dan geliyorum. Hakkari`nin Berçelan Yaylası`ndayız. Hakkarili fotoğrafçı arkadaşlarla çok güzel bir gün geçirdik. Aynı anda dört mevsimi bir arada yaşadık. Aşağıda yaz, yukarı çıkarken sonbahar ve zirvede kışı yaşadık ve bayağı üşüdük. Haziran ayında buralar çok güzel. Her fotoğrafçının mutlaka görmesi gerekir. Belki biraz uzak ama bu uzaklığa bence değer" diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir