• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
POS cihazı tefeciliği suçundan 5 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman polisi tarafından POS cihazı ile tefecilik yaptığı belirtilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.  

Konuyla ilgili Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bazı şahısların kendilerine ve aile üyeleri adına birçok bankadan temin etmiş oldukları kredi kartları ile kendi POS cihazından çekim yapmak sureti ile vade boyunca hesaba geçen paranın kullanılması yani kendini finanse etmek sureti ile paraya ihtiyacı olan ve zor durumdaki vatandaşların kredi kartı borçlarını yüzde 1-3 arasında faiz uygulayarak ödedikleri gerekçesiyle çalışma başlatılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, "Bir şüphelinin incelendiği soruşturmada şüpheli şahsın, kendi hesaplarına, aile üyelerine ait hesaplara ve yakın ilişkide bulunduğu kişilere ait hesaplara yapılan para transferleri, nakit çekme ve yatırma işlemleri yanında üçüncü kişiler olarak tabir edilen birçok şahsın kredi kartı borçlarının ödendiği, bu durumun para çıkışı olarak ailenin tüm işlemlerinin yüzde 82’lik dilimine tekabül ettiği,  2006-2010 yılları arasında 80 bin 850 adet işlem karşılığında 82 Milyon TL hacminde işlem gerçekleştirilmiş olduğu görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan Y.Y, A.Y, H.Y, İ.Y ve S.Y isimli şüphelilerin “POS cihazı tefeciliği” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir