• DOLAR 32.229
  • EURO 35.159
  • ALTIN 2508.88
  • ...
 Önemli Bir Merhaleye Geçiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Edip Gümüş, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminin başlayacak olmasından dolayı ve İslam dünyasında halk kıyamı ile ilgili basın kuruluşlarına bir mesaj gönderdi. Üzerine titreyip büyük bir itinayla büyütmeye ve yetiştirmeye çalıştığınız çocuklarınızın, evden çok daha farklı bir ortam olan okullara gideceklerini hatırlatan Gümüş, orada her türlü insan ile yüz yüze geleceklerini söyledi. Gümüş, "İslami bir eğitim sistemi ve ortamı olmadığı için maalesef okullar, çocuklarımız için manevi açıdan birçok tehlikeyi barındıran mekânlar haline dönüşmüştür. Çocuklarınızın bu tehlikelerden korunmaları, kötülük ve kötülerden uzak durmaları ve zararlı çevrelerle beraber olmamaları için velilerine büyük görevler düşmektedir" dedi.

Üniversite öğrencilerine de seslenen Gümüş, programlı olmayı ve kendilerini yetiştirmek için yoğun bir çaba harcamasını isteyerek, bu doğrultuda bolca kitap okumasını tavsiye etti. Gümüş, "Mealcilikten, tekfircilikten, akılcılıktan ve ırkçılıktan kaçının" uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Mısır`da Siyonist İsrail Elçiliğine karşı cereyan eden olayları değerlendiren Gümüş, Mısır`da Müslüman gençlerin Siyonist rejimin fitne ve casusluk yuvasını ele geçirmeleri gibi bir aşamaya ulaşması İslam dünyasındaki kıyam hareketinin yeni bir merhaleye girdiğini gösterdiğini söyledi. Müslüman Mısır halkını tebrik eden Gümüş, kıyamın en kısa zamanda bütün İslam coğrafyasına yayılacağını ifade etti.

İşte Edip Gümüş`ün basın kuruluşlarına gönderdiği mesajın ayrıntıları…

Allah Nurunu Tamamlayacaktır
Onlar istemese de Allah Teâlâ`nın nurunu tamamlayacağını belirten Gümüş, Kurdukları tezgâhları bir bir boşa çıkarıp onları kurdukları tuzaklar içinde helak edeceklerini söyledi. Gümüş, "Bir süreliğine başarılı görünüp hakim olsalar da neticede akıbetleri zillet ve alçalma içerisinde yıkımdan başkası olmayacaktır. Bu da, Müslümanların Kur`an`a dönmeleri ve sünnete sarılmalarıyla gerçekleşecektir. Müslümanlar bütün hareket ve tepkilerini Kur`an ve Sünnetin gösterdiği istikamete göre tayin etmekle Allah`ın lütfü ve keremiyle büyük başarılara ve hayırlı neticelere ulaşacaklar" dedi.

Önemli Bir Merhaleye Geçiyoruz
Bugün İslam ümmetinin büyük bir merhaleden geçtiğine dikkat çeken Gümüş, sözlerine şöyle devam etti; "Yıllardır işgal ettikleri İslam coğrafyasında istedikleri gibi hareket eden, kuklaları vasıtasıyla istedikleri cinayetleri işleyen, Müslüman halklara aşağılık kültür ve ahlaklarını dayatıp Müslüman gençleri yozlaştırmaya çalışan, Siyonist işgalci çeteleri İslam dünyasının bağrına kör bir hançer gibi saplanan emperyalist istikbar dünyasının İslam dünyası üzerindeki bütün hesap ve planlarının yerle bir olmaya başladığı önemli bir merhaleye geçiyoruz inşallah."

Müslüman Mısır Halkını Kutluyoruz
Gümüş, 2011 yılının başında tutuşan inkılap meşalesinin bugün Mısır`da Müslüman gençlerin Siyonist rejimin fitne ve casusluk yuvasını ele geçirmeleri gibi bir aşamaya ulaşması İslam dünyasındaki kıyam hareketinin yeni bir merhaleye girdiğini gösterdiğini söyledi. Gümüş, "Büyük bir cesaret ve direniş olgusuyla hareket ederek, bu ülkenin kalbine saplanan ve yıllarca Müslüman halkın acılar çekmesine sebep olan fitne ve casusluk yuvasını basıp ele geçirmelerinden dolayı Müslüman Mısır halkını kutluyoruz" dedi.

Teorinin Pratiğe Dökülmesi İçin İmanlı ve Basiretli İnsanlara İhtiyaç Var
Müslüman alimler, aydınlar, yazarlar ve araştırmacıların yıllarca Siyonist işgalci rejimin ve yandaşlarının yaptıklarını her yerde yazıp dillendirmeye çalıştıklarını ifade eden Gümüş, Ancak ortaya konan teorinin pratiğe dökülmesi için imanlı, iradeli, cesaretli ve basiretli insanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu büyük vazifeye Mısırlı kardeşlerinin öncülük ettiğinin altını çizen Gümüş, söyle konuştu; "Rabbim onları hak yol üzerinde muvaffak ve muzaffer kılsın. Onların pratiğe geçirdiği bu büyük yürüyüşün istikbar güçlerinde derin sarsılmalara yol açtığına tanık oluyoruz. İnşallah bu büyük hareket dünya Müslümanlarına bir olgu, önlerinde açılan bir çığır, emperyalist ve Siyonist güçlerin bütün hesaplarını altüst edecek büyük akıma kılavuzluk yapacaktır."

Kıyam, Allah`ın İzniyle Kısa Zamanda İslam Coğrafyasına Yayılacak
Gümüş, Müslüman Mısır halkının ikinci adımı atıp Siyonist fitne ve casusluk yuvasını ele geçirmesiyle İslami kıyamın ikinci merhalesi Allah`ın izniyle kısa zamanda bütün İslam coğrafyasına yayılacağını söyledi. Emperyalistlerin ve onların uzantılarının hiçbir engelleyici çabası bu hayırlı akımı durduramayacağını ve mesirinden uzaklaştıramayacaklarını belirten Gümüş, "Müslüman Mısır halkı, yeni merhalenin habercisi olan bu eylemiyle İslam dünyasının başka alanlarına yerleşmiş Siyonistlere ait fitne ve casusluk yuvalarının yok edilmesinin zamanının geldiğini ilan etmektedir" dedi.

İslam Dairesindeki Basiretli Hareketler Halkların Zaferiyle Neticelenecektir
Müslüman milletlerin bu merhaleyi iyi değerlendirmesini isteyen Gümüş, vazifelerini hakkıyla icra ederek Siyonist rejimin fitne ve casusluk yuvalarını topraklarından çıkarmak için harekete geçeceklerine ve topraklarında bunların varlıklarına son vereceklerine inandıklarını söyledi. Gümüş, "İdareciler siyasi manevralarla engellemeye çalışsalar bile halkın direnci ve tepkisi önünde duramayacaklardır. Bu aşamadan sonra Müslümanların atacağı her adım kazanç getirecek ve İslam dairesindeki basiretli hareketler Müslüman halkların zaferiyle neticelenecektir inşallah" dedi.

Ebeveynler Bunlara Dikkat Etmeli
Gümüş, Hem üniversite ve hem de orta öğretim okullarının açılması ve yeni bir eğitim öğretim döneminin başlangıcında bulunuyor olmamız hasebiyle Müslüman halka, ailelere ve öğrencilere birkaç söz söylemek istediğini belirtti. Anne ve babalara seslenen Gümüş "Tatil döneminin sona ermesiyle birlikte okullar eğitime başladı. Üzerine titreyip büyük bir itinayla büyütmeye ve yetiştirmeye çalıştığınız çocuklarınız, evden çok daha farklı bir ortam olan okullara gidecekler. Burada her türlü insan ile yüz yüze gelecekler. İslami bir eğitim sistemi ve ortamı olmadığı için maalesef okullar, çocuklarımız için manevi açıdan birçok tehlikeyi barındıran mekânlar haline dönüşmüştür. Çocuklarınızın bu tehlikelerden korunmaları, kötülük ve kötülerden uzak durmaları ve zararlı çevrelerle beraber olmamaları için velilerine büyük görevler düşmektedir. Dersleri üzerinde durulduğu gibi kimlerle ilişki içinde olduklarına da dikkat edilmelidir. Çocuklar bu konuda gereği gibi bilgilendirilmeli ve yönlendirilmelidir. Çocuklar, içinde bulundukları çevrenin ve birlikte oldukları akranlarının tesirinde kalır, onlardan çok şey kaparlar. Bundan dolayı Mü`min ve salih öğrencilerle irtibatlandırılmaları, itikadı bozuk, namaz kılmayan ve kötü alışkanlıkları bulunan öğrencilerden de uzak kalmalarının sağlanması gerekir. Çocukların İslam dairesi içinde yetiştirilip büyütülmesi sorumluluğu günümüz şartlarında daha da zorlaşmış ve ağır bir yük halini almıştır. Dolayısıyla siz değerli anne ve babalar, bu konuda yoğun bir çaba ve gayret içinde bulunmalısınız" diye konuştu.

Üniversiteli Kardeşlerim! Mealcilikten, Tekfircilikten, Akılcılıktan ve Irkçılıktan Kaçının
Üniversite öğrencilerine de seslenen Gümüş söyle konuştu; "Kiminiz geçmiş yıllarda üniversiteye girmiş, kiminiz de bu alana yeni adım atıyor olacaksınız. Üniversiteye adım atmakla çok farklı bir ortama giriyorsunuz. Birçok bölgeden, farklı kültür ve anlayıştan insanlarla aynı ortamda bulunacak, daha önce belki de hiç karşılaşmadığınız tipte insanlarla yüzleşeceksiniz. Bu, işin doğal yanıdır. Diğer yandan ise üniversiteler, uzun yıllardan beri bilinçli ve sistemli bir şekilde İslam`dan uzak, maddiyatçı, şehvetperest ve ateist zihniyetli kişilikler yetiştiren ortamlar haline getirilmeye çalışılmış ve halen de bu yönde büyük gayretler sarf edilmektedir. Bundan dolayı bu mekânlar inançsızlık ve Allah`a isyankâr bir kul olmak için elverişli ortamlardır. Daha doğrusu elverişli bir hale getirilmiştir. Ancak bu ortamlarda, inanç ve fikirden uzak, tamamıyla dünya şehveti peşinde koşanlar olmakla birlikte, Allah`a ve ahirete inanan, kulluk vazifelerini yerine getirmeye çalışıp ibadetlerini ifa eden Mü`min insanlar da bulunmaktadır ve Allah`a hamd olsun bütün karşıt faaliyetlere rağmen giderek çoğalmaktadırlar.

Her şeyden önce Allah`a ve ahirete iman ettiğinizi ve Müslüman bir kişiliğe sahip olduğunuzu, dolayısıyla sorumluluk taşıdığınızı unutmayın. Sizleri yaratan, sağlık ve afiyet veren, akıl, zekâ, kabiliyet ve kudret veren Allah`ın emirlerine uyma ve nehiylerinden sakınma göreviniz vardır. Bir yere gelmişseniz, sıhhat ve afiyetiniz yerinde ise, anlama, kavrama ve yapabilme imkânınız varsa bu, Rabb-ül Alemin`in bir lütfu ve keremidir. Bütün bunlar küçük bir hastalık ile gidebilir. Onun için Rabbimizin istediği bir kul olmak ve O`nın razı olacağı şekilde hareket etmenin asıl hedef olduğunu hiçbir zaman unutmamalısınız. Bu, dünya ve ahiretinizin selametine, kendinize, anne babanıza, kardeşlerinize, dostlarınıza, akrabalarınıza ve halkınıza faydalı olmanıza vesile olur.

Mutlaka programlı olmalısınız. Kendinizi yetiştirmek için yoğun bir çaba harcamalı, bu doğrultuda bolca kitap okumalısınız. Sizi, Rabbinizle sürekli irtibatlı kılacak ve bu bağı güçlendirecek ibadetlerinizi ihmal etmeyin. Farzlarla birlikte, sünnete sarılın, her biri kötülüklere karşı koruyucu birer kalkan görevi gören nafilelere önem verin ve gücünüz oranında bunları çoğaltın. Mutlaka imanlı ve salih kişilerle birlikte olmaya çalışın. Harama götüren ortamlardan uzak durun. Yalnız bile kalsanız, sizinle aynı inancı, düşünceyi ve fikirleri paylaşmayan insanlarla birlikte olmayın. İslami görünüp, Müslümanlardan çok İslam düşmanlarının safında yer alan, müstekbirlere ve işgalcilere karşı mücadele eden Müslümanlara buğz edip Amerikancı İslam`ı savunan, gayri İslami düşünce ve sistemlerle uzlaşı içinde bulunan kişi ve gruplardan uzak durun. Mealcilikten, tekfircilikten, akılcılıktan ve ırkçılıktan kaçının. Rabbim, dini ve davası üzerine kalbinizi ve ayaklarınızı sabit kılsın, hepinize sıhhat, afiyet versin. Rabbim, İlminizi artırsın, hilminizi arttırsın zihninizi açsın. Allah`a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bizi dualarınızdan mahrum etmeyin."

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir