• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Van`da Kuş Müzesi Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Erçek Belde Belediyesi ve Karagündüz Köyü Muhtarlığı`nın bu yıl 2`ncisini düzenlediği "Doğu`nun Kanatları Van Erçek Flamingo Festivali" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Flamingo Alanına Kuş Müzesi Yapılacak
Van Valisi festival alanında yaptığı konuşmada; daha önce vatandaşların sadece seyirlik olarak baktıkları flamingo ve diğer kuş türlerini turizme kazandırmak için `Kuş Müzesi` projesinin yapılacağını açıkladı. Köy sakinlerinin kuşlardan para kazanmasını arzu ettiğini ifade eden Vali Karaloğlu, bunun ilk adımının da müzenin kurulması olduğunu söyledi.

Kuşları İzlemek İçin Sazlıklara Kameralar Yerleştirilecek
Müze projesinin de hazır olduğunu belirten eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Köylü vatandaşlarımızın artık bu bölgeden geçimlerini temin etsin istiyoruz. Biz burada kuş müzesi yapacağız. İçerisinde bu bölgede yaşayan 193 kuş türü olacak. Burası sadece müze olmayacak. Aynı zamanda Çevre Eğitim Merkezi olarak da kullanılacak.

Üniversitedeki hocalarımız kuş türleri ile ilgili bilimsel çalışmalarını yapma fırsatı bulacak. Sazlıklara kurulacak kameralar sayesinde müzeye gelenler televizyon ekranından kuşları canlı izleme fırsatı bulacak. Ayrıca kuş türlerinin fotoğrafları sergilenecek. Müze için de sadece kuş türleri değil de vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, yeme ve içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri kafeterya olacak. Kısacası biz Karagündüzlülerin buralardan para kazanmalarını istiyoruz. Van`da çok sayıda börek ustasının, restoran işletmecisinin Karagündüz Köyü`nden olduğunu biliyorum. Onların zaman kaybetmeden gelip şimdiden buralara tesis kurmalarını bekliyorum" dedi.
Murat Dalgın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir