• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
'Değişen Eğitim Anlayışları ve Din Öğretimi Öğretmeni' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Öğretmenliği Bölüm tarafından düzenlenen konferansta Din İşleri Yüksek Kurul üyesi ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. M. Şevki Aydın tarafından ‘Değişen Eğitim Anlayışları ve Din Öğretimi Öğretmeni’ konulu bir konferans verildi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda yapılan Değişen Eğitim Anlayışları ve Din Öğretimi Öğretmeni konulu konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı, halen Din İşleri Yüksek Kurul üyesi ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Aydın, değişen eğitim anlayışları kapsamında yapılandırmacı eğitim anlayışları üzerinde durarak öğretmenin görevinin öğretim sürecini kılavuzlama olduğunu belirtti.

Aydın, “Yeni nesil öğretmenlerinin görevi insan gerçeğine ilişkin bilgilerden yola çıkarak özellikle din eğitimi gerçeğini bilimsel bir yaklaşımla ele alıp incelemek, mahiyetini açıklamak, yasalarını keşfetmek, din eğitimi uygulamalarına ilişkin bilgiler, ilkeler üretmek ve bu bilgilere, ilkelere göre eğitim ve öğretim sürecini yönetmektir” diye konuştu.

Soru cevapla devam eden konferans, Prof. Dr. Aydın’a İDKAP Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Şimşek tarafından Ağrı Dağı el işlemeli tablo hediye edilmesi ile sona erdi. (Ömer Adıgüzel  -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir