• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
5 bin dönümlük arazi küle döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bağlar ilçesine bağlı  Taşdirek  köyündeki buğday tarlalarında  henüz bilinmeyen bir nedenle  yangın çıktı. Çıkan yangında, buğday ekili en az 5 bin dönümlük arazi küle döndü.

Saat 10.30 sıralarında meydana gelen yangın, komşu köylülerin yardımıyla söndürüldü.

Yangını söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen iki köylü, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altında alındı.

İtfaiye ekiplerinin yangından 2 saat sonra gelmesine tepki gösteren köylüler, yangının büyük hasara yol açtığını kaydetti.

Olay ile ilgili açıklamada bulunan Şaban Atak, “Kuşdağan köyünün yol kenarında yangın çıktı. Büyük bir yangın oldu. Yangının sigara izmaritinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Köylüler, yangının çıktığı yere giderek yangını söndürmeye çalıştı. 5 bin dönümlük bir zarar var.” ifadelerini kullandı.

Mevcut imkanların iyileştirilmesi halinde bu tür durumlarda büyük zarar yaşamayacaklarını belirten Fetih Tunç adlı köylü ise, “İtfaiye ekipleri geç geldi. Gelen ekip araçlarının yarısında ise su yoktu. Biz, çiftçiler olarak yetkililerden yardım bekliyoruz. Oluşabilecek yangınları söndürmek için yangın söndürme araçları talep ediyoruz. Çiftçilere verilen borçların 1 yıl ertelenmesini istiyoruz. Ayrıca devletten hibe desteği de bekliyoruz. Hibe desteği yapılmazsa çiftçi mağdur olur.” şeklinde konuştu.

 (Hamza Adiyaman/Fikret Özkan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir