• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Manisalı işadamlarından Diyarbakır'a süreç ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çözüm sürecine destek olmak ve bölgedeki iş olanaklarını incelemek üzere bölgede bulunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, gezinin Diyarbakır ayağında Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ve DTSO Başkan Yardımcıları Metin Aslan ve Mesut Altın ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin karşıladığı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve meclis üyeleri ile üyelerden oluşan Salihli TSO heyeti, ziyaretin ardından Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını gezdi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimi, meclisi ve üyeleriyle birlikte bölgeye böylesi bir ziyaret yapmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten DTSO Meclis Başkanı Celalaettin Birtane, “Temennimiz, dün Lice’de yaşanan olayların ve ölümlerin bir daha yaşanmamasıdır. Çünkü çözüm sürecinin tüm Türkiye’ye çok pozitif yansımaları oldu. Çözüm sürecine en çok sahip çıkması gerekenler, bu ülkenin inşasında rol oynayan iş camiasıdır. Çatışmanın olduğu yerde ekonomik faaliyet yürütmekte maddi açıdan da, psikolojik olarak ta mümkün değildir. Bugün burada Salihli ve Diyarbakır sürecin kalıcı barışa evrilmesi için bir aradadır. Herkesin bundan bir anlam çıkarmasını umuyoruz” dedi.

Diyarbakır’a ilk defa geldiğini ve bu bölgeyi daha iyi tanımak istediğini dile getiren Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Bölgeyi yakından tanımaya geldik. Eşlerimiz, dostlarımız basından yansıyan kötü imaj nedeniyle bizi buraya tedirgin bir şekilde gönderdiler ama biz buraya iyi ki gelmişiz. Barış sürecinde sadece iktidarın değil, işadamlarının da elini taşın altına koyarak destek vermesini istiyoruz. Zira ekonomi huzuru, barışı ve istikrarı sever.”ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantıdan sonra Diyarbakır’ın tarihi yerleri ve mekanları misafirlere tanıtıldı. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir