• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Öcalan`ı Gözden mi Çıkardılar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Lice’de 7 Haziran günü 2 kişinin hayatını kaybetmesi ardından yazılı bir açıklama yaptı. PKK açıklamada, “HDP Heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır” dedi.

İşte PKK’nın açıklaması:

“Halkımızın kahramanca yürüttüğü özgürlük ve demokrasi mücadelesi 2014 baharından itibaren AK Parti hükümetinin askeri amaçlı yol, baraj, karakol ve kalekol yapma çabalarına karşı barışı ve demokratik çözümü savunma temelinde büyük bir kararlılıkla gelişmektedir. Söz konusu direnişler AK Parti’nin çözümsüzlüğüne karşı Abdullah Öcalan’ın 2013 Newroz manifestosu ile ortaya koyduğu demokratik çözüm projesinin uygulanması olmaktadır.

Halkımızın daha başlangıç düzeyinde olan demokratik direnişinin son derece etkili olduğunu ve AK Parti faşizmini temellerinden sarstığını görüyoruz. Bunun sonucunda yüzlerin yeniden İmralı’ya döndüğü ve HDP Heyetinin önü açılarak Abdullah Öcalan’dan çözüm beklendiği görülüyor. Elbette bu çok önemli bir durumdur ve Abdullah Öcalan’ın barış ve demokratik çözümdeki kilit konumunu ortaya koymaktadır. Eğer gerçek buysa ve herkes buna inanıyorsa, o zaman artık İmralı çitleri parçalanmalı ve barışın mimarı ve temsilcisi olan Önder Abdullah Öcalan’ın özgür çalışma, sağlık ve güvenlik koşulları tamamen sağlanmalıdır. Bu durum gerçekleşmezse üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir