• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Tatvan'da cadde isimleri değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Tatvam’da daha önce hal binasının bulunduğu cadde, ismini bu binadan alıyordu. Caddenin ismi Tatvan Belediyesi Meclis Kurulu’nda alınan karar ile değiştirilerek Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi oldu.

Meclisin oylamasına sunulan isim, üyelerin çoğunun olumlu oy kullanması üzerine kabul edildi ve Hal Caddesinin adı Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi olarak değiştirildi.

Konuyu ve caddenin yeni isim önerisini meclis gündemine taşıdığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, "İlçe merkezinde bulunan Hal binasının yıkılmasıyla ve esnafın taşınmasıyla birlikte caddenin ismi de anlamını yitirmiş oldu. Ayrıca yeni yapılan hal binasının şehrin dışında bir yerde olması halk arasında adres karışıklığına sebep oluyordu.Bu nedenle Hal Caddesi'nin isminin değişmesi gerekiyordu.Bizde belediye olarak Tatvan'ın önde gelen isimlerinden biri olan, ayrıca Kürt Dili ve Edebiyatı'na yapmış olduğu katkılardan dolayı Feqi Huseyin Sağnıç'ın ismini meclisin oylamasına sunduk.Yapılan oylamada üyelerin çoğu yeni isme olumlu oy kullandı ve Hal Caddesi'nin adı Feqi Huseyin Sağnıç Caddesi olarak değiştirildi." ifadelerini kullandı. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir