• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
DEDAŞ: Kaçak elektrikle mücadele devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe DEDAŞ İlçe İşletme Müdürü Ömer Özerdem, göreve başlaması nedeniyle kendisini ziyaret eden gazetecileri makamında kabul etti. Basın mensupları ile yaptığı sohbette çalışmaları hakkında bilgi veren Özerdem, kaçak elektrik ile mücadele çalışmalarının devam ettiğini, işletmenin kriterlerine uyumlu olmayan sayaçların ise değimine başlandığını söyledi.

Çiftçilerle faturalar konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Özerdem, iki tarafında haklı olduğu durumlar olduğunu ve sorunun üst makamlar tarafından incelendiğini söyledi. Özerdem, ayrıca ilçe genelinde ve köylerde aydınlatma çalışması başlattıklarını kaydetti

Gazetecilerin çalışmalar hakkındaki sorularını da yanıtlayan Özerdem, kaçak elektrikle ilgili şunları söyledi: “Kırsalda yüzde 90’lara varan bir kaybımız var şehir merkezinde durum biraz daha iyi, kaçak sorunu olmasa biz vatandaşa nasıl daha iyi hizmet veririz diye çaba sarf edecektik. Ancak kayıplar ve kaçak kullanımla uğraşmaktayız. Faturalarına 10 TL, 5 TL hatta 1 TL tahakkuk eden aboneler var. Vatandaşın da elini vicdanına koyması gerekir.”dedi.

Bozuk ve sisteme uygun olmayan sayaçları değiştirmeye devam ettiklerini de ifade eden Özerdem, köyler dahil şehri aydınlatmak için çalışma başlattıklarını belirterek en kısa zamanda bunu hayata geçirip cadde, sokak ve köyleri aydınlatacaklarını belirtti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir