• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Yerleşim Yerleri Yasadışıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, siyonist israil`in Batı Şeria ve Doğu Kudüs`te 1500 konutluk yeni yerleşim birimi inşa edilmesi için aldığı ihale kararından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hague, "israilli yetkililerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs`te yasadışı yerleşim sayısını artırma kararından dolayı üzüntü duyuyorum. Böyle kararlar barışın sağlanmasını zora sokmaktadır" dedi.

William Hague Birleşik Krallık`ın yerleşim birimleriyle ilgili görüşünün uzun süredir aynı olduğunu belirterek, "Yerleşim yerleri uluslararası hukuka göre yasadışıdır ve güveni zayıflatıp, iki devletli çözümün uygulanabilirliğini tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı.

Müzakere edilmiş iki devletli çözümün İsrail-Filistin sorununun tek çözümü olduğunu vurgulayan İngiliz Bakan, "Bunun başarılması için, her iki tarafın liderlerini cesaretli ve vizyon sahibi olmaya çağırıyorum" dedi.

siyonist israil Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Batı Şeria ve Doğu Kudüs`te 1500 konutluk yeni yerleşim birimleri inşası için dün ihale kararı almıştı. Bu çerçevede, Beytullahim`in doğusundaki "Efrat"ta 223, Kudüs`ün güneyindeki "Beytar ilyat"ta 484, Kudüs`ün kuzeyindeki "Adem"de 38, kuzeyduğudaki "Cafat Zeif"de 155, "Eğan Hayalot"ta 55, Batı Şeria`nın kuzeyindeki "Aryil"de 76, "Elfiye Menşiye"de 78 ve Doğu Kudüs`teki "Ramat Şalom"da 400 yeni konut inşa edilmesi planlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir