• DOLAR 32.264
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2402.09
  • ...
Okullara sera kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sarıçam Kaymakamlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla; Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Suluca İlk-Ortaokulu, Baklalı Emin Veysioğulları İlk-Ortaokulu, Sarıçam Spor Lisesi, Şehit Mustafa Sarı İlkokulu, Kılıçlı Ahmet Akyürek İlk-Ortaokulu, Kızılkaş Şehit Metehan Şahbaz İlk-Ortaokulu,  Kozanoğlu Lions Anaokulu, Sevgi Anaokulu ve ATO Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen sera açılışı ve fide dikimine, okul öğrencileri ve çevre halkı katıldı.

Adana ilinde seracılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak, öğretmenlere, öğrencilere ve çevre halkına seracılık ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla proje düzenlendi. Projenin açılışında konuşan Sarıçam İlçe Kaymakamı Ali Murat Kayhan, bölge koşullarının seracılık yapmaya çok uygun olduğunu söyledi. Kayhan,  seracılığın açık tarlaya göre üstünlüklerinden ve minimum alandan maksimum kazanç sağlanabileceğini dile getirdi.

Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve çevre halkına verilecek olan seracılık eğitiminin,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşeceği bildirildi.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir