• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Adli Tıp doktorundan skandal davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır -Mardin karayolu Göksu köyü mevkiinde dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ayhan Arı (33)’nın, cenazesine otopsi yapılması için getirildiği Diyarbakır Selahattin Eyyubi hastanesinde tam bir skandal yaşandı.

Saat 21.00 sıralarında hastaneye getirilen Ayhan Arı’nın otopsisini yapacak doktor otopsi yapmak için hastaneye gelmeyi ret edince acılı aile sabah saat 09.00’a kadar hastanede bekletildi.

Yaşanan bu skandala tepki gösteren aile, bu günün Türkiye’sinde bunun utanç verici bir durum olduğunu dile getirerek doktorun bu işgüzarlığına karşı yetkililerin gerekeni yapması çağrısında bulundu.

Yaşadıkları ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Ayhan Arı’nın dayısı M. Şirin Bardakçı yaşananlara tepki göstererek bu tavrın insanlık dışı bir tavır olduğunu ve bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek doktora tepki gösterdi.

“Böyle mi olması gerekiyor?”

Cenazelerinin dün akşam saat 21.00’den bu yana hastanede bekletildiğini ve bir doktorun keyfi muamelesinden dolayı Diyarbakır Devlet Hastanesinin önünde yüzlerce insanın sabaha kadar beklemek zorunda kaldığını dile getiren Bardakçı, “ Batman’da da şu an binlerce insanımız bu acıyla bekletiliyor. Annesi, babası dün akşam saat 20.00 den buyana burada ağlıyor, inliyorlar, evlatları için feryat ediyor. Babasına 2 kez sakinleştirici iğne vuruldu ve şu an baygın durumda. Bu yakışıyor mu? Böyle mi olması gerekiyor?” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

“Devletin yetkili organlarının haddini bilmez bir doktorun önünde aciz kaldığına şahit olduk”

Cumhuriyet savcısına ulaştıklarını ve durumu kendilerine anlattıklarını söyleyen Bardakçı, Savcının söylediği sözün kendilerin adeta şok ettiğini ve “savcının cevabıyla, devletin yetkili organlarının haddini bilmez bir doktorun önünde nasıl aciz kaldığına şahit olduk” ifadeleriyle yaşadıkları olayı anlattı.

“Savcı, ‘elimden bir şey gelmiyor’ diyor”

Bardakçı, “ Biz durumu savcıya anlatıyoruz. Bu insanların acılarının olduğunu söylüyoruz. Bu kadar insanın bekletilmesinin doğru olmadığını dile getiriyoruz. Savcı ise, ‘elimden bir şey gelmiyor. Doktor gelmeyeceğini söylüyor. O gelmeden de benim gelmemin bir anlamı yok’ diyor bize. Bu durumda bu cenaze bu kadar insanla 12 saat burada bekletilecek. Bu acının üzerinde bize bu kadar eziyet ediyorlar. Ve bunun bütün sebebi bir doktorun tavrı. Yetkililerin bunun bir an önce önlemini alması gerekir. Bu rezaleti biz yaşadık. Ancak bu şekilde mağdur olan onlarca ailede varmış. Bunun önleminin alınmasını talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Ben gelmiyorum gidin istediğiniz yere şikâyet edin”

Olayla ilgili olarak tepkisini dile getiren Ayhan Arı’nın akrabalarından Vahdi Bademci yaşanan bu mağduriyetin izah edilebilir hiçbir tarafının olmadığını ve bunun tam anlamıyla bir aymazlık olduğunu söyleyerek yaşadıklarına tepki gösterdi.

Bademci “ eğer ölen bu kişinin yerine o doktorun çocuğu ölmüş olsaydı yine aynı tavrı sergileyebilir miydi? Ya da dayısı olan herhangi bir kişinin yakını olmuş olsaydı yine aynı tavrı mı sergileyecekti? Böyle bir yaklaşım ne kadar doğru? Dünyanın neresinde var böyle bir durum? Burada söylüyorlar bize. Defalarca adımı çağırmışlar. Ancak adam ben gelmiyorum. Gidin istediğiniz yere şikayet edin diyormuş. Demek ki güvendiği ve sırtını dayadığı bir yer vardırki böyle söylüyor. Hakkında tutanak tutulmuş. Adamın umurunda bile değil. Böyle ayrımcılık olmaz. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Bunun önüne geçmelerini istiyoruz. Bir an önce sayın validen beklentimiz hatta sayın cumhurbaşkanından, başbakandan beklentimiz. Bu davranış en ağır şekilde karşılığını bulmalıdır. Zira bu insan hayatına saygısızlıktır. Başkada bir anlamı yok bu davranışın.” Diyerek yetkilileri yaşanan bu skandal tavır karşısında gerekli adımları atmaya çağırdı.

Konu ile ilgili olarak savcının emriyle hastanede görevli personel tarafından doktorun bu tavrının rapor edildiği ve tutanak tutulduğu belirtildi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir