• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
İnzar Dergisi Haziran Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İnzar Dergisi Haziran sayısı çıktı. 10 yıla aşkındır yayın hayatına devam eden ve “ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar” şiarıyla yayın yapan derginin bu ay ki dosya konusu; hayâ ve edep. Öte yandan dergi bu ay hayâ ve edep üzerine İbrahim Cücük Hoca ile bir röportaj gerçekleştirmiş.

Derginin editör yazısında özetle; “Yüzyıllardır aşındırılmaya çalışılan, her savaş cephesinin ana hedefi olan hayâ konusunu gündemimize alıyoruz. İnsanı hayvanlardan ayıran ve insanın insan olduğunu ona hatırlatan bu duygunun aşındığının anlatılmaya ihtiyacı olmadığı kanaatindeyiz. Hele yaz günleri şuurlu Müslümanların bile hayâlarını korumada zorlandıkları mevsimde bu konunun üzerinde durulma ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz. Durmadan saldırılara hedef bu mevzinin durmadan ehemmiyetinin anlatılması da anlayışla karşılanması gerekiyor. Hele Hz. Resulullah sallallahu aleyhi vesellemin Hayâ etmedikten sonra dilediğini yap!’ mealindeki hadisi de aslında şeriatın tüm konularının bir yönden hayâ ile kesiştiklerinin ve dolayısıyla her konu için bu konunun şuurlara kazınması gerektiğinin güzel ifadesidir. Hayâ meleğinin üzerine azgın şeytanları musallat ederek onu öldürenlerin artık dönecekleri, sığınabilecekleri bir yerlerinin olmadığını asrımızın hazin tecrübeleri bize güzel anlatıyor. Öyleyse bu duygunun diri olması, muhafaza altında olması, hatta Allah’tan bize teslim edildiği ilk günkü gibi lekesiz ve pürüzsüz kalması için azami gayreti göstermek her Müslüman bireyin borcudur” izahatlarında bulunulmuş.

İnzar Dergisi 10 yıla aşkındır düzenli bir şekilde okurlarıyla buluşuyor. Dergi bu ay 117. sayısını çıkardı. Haziran ayının unutulmaması gereken konularının başında hiç şüphesiz Şeyh Said Efendi ile kırk altı arkadaşının idam edilmeleri ile Susa Camii katliamı gelmektedir. 117. sayıda yer alan yazarların işledikleri konulara bakacak olursak; Mehmet Şenlik ile Mehmet Beşir Varol ve Abdulkuddus Yalçın hem hadisler hem de ayetler ve âlim ve önderlerimizin bu ayet ve hadislere getirdikleri yorumlar doğrultusunda önemli izahatlarla okurlara yararlı bilgiler sunuyor. Abdulkadir Turan, batının ve batıcıların hayâ duygusuna olan düşmanlıklarını verilerle ortaya koyarken, Abdurrahim Güneş de hayânın en büyük düşmanı gayri meşru ilişkinin tahribatını felsefi olarak izah etmiş. Faruk Hamza şeytanın tuzağına düşen babamız Âdem ile annemiz Havva’nın cennet yaprakları ile örtünmeye çalışmalarının onların aslında kaybedilen bir savaşın muzafferleri olmalarını sağladığını yazmış. Mehmet Salih Gönül, Susa üzerine bir şiir kaleme alırken Muhammed Mehdi Gül ise Salih Bege Hênê (Hanili Salih Bey) şiiri üzerine bir şiir sohbeti kaleme almış.

Son olarak derginin başyazısına gelecek olursak; her zaman gündem ve ihtiyaçlar doğrultusunda kaleme alınan başyazı bu ay da en büyük ihtiyaç olan hayâsız ortamdan kişinin kendisini ve aile efradını başta çocukları olmak üzere nasıl koruması gerektiği üzerinde durmuş. Bunun için pratikler öneri ve çözümleri okurların istifadesine sunulmuş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir