• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Tuna Eğitim Vadisi'nde sona doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Esenler’de yaşayan öğrencilere daha kaliteli eğitim fırsatı sunmak için eğitim alanındaki çalışmalarına devam eden Esenler Belediyesi, Tuna Mahallesi’nde yapacağı Eğitim Vadisi Projesi için çalışmalarına hız verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında 16 bin metrekare alandan, 4 bin 710 metrekarelik alanını kamulaştıran Esenler Belediyesi, projenin startını vererek binaların yıkımlarına başladı. Toplam 91 bina ve 302 bağımsız bölümün yer aldığı proje alanındaki 24 bina, 90 bağımsız bölümü yıkan Esenler Belediyesi, moloz ve boş binaların kaldırılması çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Derslik sayısı bin 550’ye çıkacak

Toplam 16 bin metrekarelik alanın eğitim vadisi için ayrıldığı bölgede  aralıksız devam eden çalışmalar tamamlandığında, ilçedeki okullardaki derslik sıkıntısı problemi de önemli ölçüde ortadan kalkmış olacak.

Esenler’e katma değer sağlayacak ‘Tuna Eğitim Vadisi’ projesi kapsamında kurulacak dev eğitim kompleksinde ise; anaokulundan meslek liselerine, spor salonlarından sosyal alanlara kadar çok sayıda tesis ve çeşitli okullar yer alacak. Proje tamamlandığında, Esenler’deki derslik sayısı bin 550’ye çıkacak.

Tuna Eğitim Vadisi Projesi’nin Esenler’in geleceği açısından çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Tuna Mahallesi’nde büyük bir eğitim kampüsü yapıyoruz. Tuna Mahallesi artık eğitimle anılacak. Kamulaştırma çalışmalarımızın kalan kısmında da son aşamaya gelindi. İnşallah en kısa zamanda projemizi de tamamlayacağız.  Tuna Eğitim Vadisi bittiğinde ilçedeki okullardaki derslik sayısı bin 550 olacak. Ve böylece derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından ideale ulaşacağız.”  dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir