• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Ensarioğlu: PKK, HADEP`e Yapılanı HÜDA PAR`a Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK`nin HÜDA PAR`a yönelik saldırılarının kabul edilebilir olmadığını söyleyerek, "Geçmişte Devletin HADEP çizgisindeki siyasi partilere yaptığı şiddet ve baskıyı, bölgede bugün örgütün kendisi yapıyor." dedi.

Kudüs TV canlı yayınında bölgedeki son gelişmeleri değerlendiren Galip Ensarioğlu, İmralı ile Devlet arasında sürdürülen sürece yönelik sabote girişimlerine değinerek, bu provokasyonların doğal olduğunu savundu. Önemli olan siyasi irade ile Devletin süreçle ilgili kararlılığı olduğunu ifade eden Ensarioğlu, Devletin muhatabı olan örgüt liderinin de kararının da önemli olduğunu, dolayısıyla çözüm sürecinin devam ettiği dile getirdi.

"Eylemsizlik Örgütü Bitirir"

Örgütün saldırgan tavrıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, "Örgüt kendi kitlesini diri tutmak zorunda, bunu da düşük yoğunluklu eylem görüntüleri, güç gösterileriyle yapıyor. Bunlar eylemler taktikseldir. Yoksa sürekli olan eylemsizlik bu tür örgütleri bitirir." görüşünü aktardı.

"Kaçırılan Çocuklar Suriye`de Savaştırılıyor"

Yapılan eylem ve saldırıların çözüm sürecini zora sokak düzeyde olmadığını öne süren Ensarioğlu, çocukların dağa götürülmesi konusuna da değinerek, çarpıcı bir iddiada bulundu. Bu çocukların çoğunun Suriye`deki savaşta kullanıldığını iddia eden Ensarioğlu, bu çocuklar üzerinden Rojava`da elde ettiği statüyü koruduğunu ifade etti. Bununla beraber ilk defa çocukları götürülen ailelerin buna karşı çıktığını belirten Ensarioğlu, 18 yaşın altındaki çocukların dağa götürülmesinin ilk olmadığı hatırlatmasında bulunarak, ilk olan ailelerin buna itiraz ederek çocuklarını geri istemesi olduğunu söyledi.

"Müzakereleri Siyasetçiler Yürütecek"

PKK-Devlet müzakeresine dair de önemli bilgiler veren Ensarioğlu, daha önce Devlet bürokrasisiyle yürütülen sürecin bundan böyle siyasetçiler düzeyinde yürütüleceği bilgisini paylaştı. Ensarioğlu, siyasetçiler arasında önceden örtülü bir müzakerenin de olduğunu sözlerine ekledi.

HÜDA PAR`a Yönelik Saldırılar

Sunucu Arzu Erdoğral`ın, "Sürecin sorunsuz devam ettiğini söylediniz. Temennimizde devam etmesi yönünde. Çocukların geri getirilmesiyle ilgili henüz bir netlik yok. Ayrıca örgütün kendisini diri tutmak için eylem yaptığını söylediniz, ancak bazen bu eylemlerde ileri gidiliyor. Örneğin; HÜDA PAR`a yönelik saldırılarda en son bir kişi yaşamını yitirdi. Bu kesim diyor ki; `Çözüm süreci devam ediyor ama bize yönelik saldırılar durmuyor. Biz kendi kendimizi mi korumaya başlayacağız.` Çözüm sürecinin, bölgedeki bütün fraksiyonları hesap ederek devam etmesi daha olumlu sonuç doğurmaz mı?" sorusu üzerine Ensarioğlu, bunların kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getirerek, "Geçmişte Devletin HADEP çizgisindeki siyasi partilere yaptığı şiddet ve baskıyı, bölgede bugün örgütün kendisi yapıyor. Kendi dışındaki siyasi partileri sindirmek hatta fiili saldırılarda bulunmak, kaçırmak, istifaya zorlamak örgütün bir siyaset biçimine dönüştü. Bunlar demokratik siyasetin kuralları içinde kabul edilecek şeyler değil." ifadelerini kullandı.

"Sorunu Kökten Çözmeye Çalışıyoruz"

Çözüm sürecinin zarar görmemesi için çok itinalı davrandıklarını söyleyen Ensarioğlu, "süreçle birlikte örgüt silah bırakacak ve artık adam kaçıramayacak. Yani sorunu kökten çözmeye çalışıyoruz." dedi. Ensarioğlu ayrıca, siyasi alanlara yapılan bütün müdahaleleri kınadığını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir