• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Cizre'de Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak’ın Cizre ilçesinde Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı. Eski belediye başkanlığı binasında faaliyet gösteren Engelsiz Gençlik Merkezi, malzemelerin temini ve eğiticilerin gelmesiyle beraber çalışmalarına başladı. Engelsiz Gençlik Merkezine onlarca engelli ve engelsiz genç, kayıt için müracaat etti.

Cizre’de yaşayan engelli ve engelsiz gençlere yönelik geleneksel el sanatları kursları ve dival (kuyumculuk) dallarında ücretsiz kursların verileceği “Engelsiz Gençlik Merkezi” çalışmalarında ilk ders ebru sanatı oldu. İstanbul ilinden gelen eğitici Gülseher Kahraman tarafından verilen ebru kurslarına ilgi bir hayli yoğundu.

Başlayan kursun ilk gününde malzeme tanıtımı ve ebru hakkında genel bilgiler verildi. Merkezdeki ikinci ders ise hat dersi oldu. Ülkemizin seçkin hattatlarından olan ve yine İstanbul’dan gelen Abdullah Aydemir tarafından verilen hat kursu, her kesimden yoğun ilgi gördü.

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr; Rabbim! Kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır." Duasıyla başlayan ders malzeme tanıtımı ve yazım teknikleri ile devam etti. Geleneksel el sanatlarında çizim ve minyatür dersi yine ülkemizin sayılı minyatür sanatçılarından Gülçin Anmaç tarafından önümüzdeki günlerde verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhekim Selimoğlu, “Tarihi dokusu ve mistik havası ile bina ve kullanılan malzemeler beraber değerlendirildiğinde ülkemizde eşi benzeri olmayan Kültür ve Sanat Merkezi’mizde kurslarımıza kayıtlar da devam ediyor. Tamamı ile ücretsiz (Kurslarda kullanılan tüm malzemeler dahil) olan kurslarımızdan faydalanmak için kontenjanlar sınırlı olduğundan acele edilmesi gerekmektedir. Kayıt için İç Kale alanında bulunan Merkezimize veya Kapalı Spor Salonunda bulunan kayıt bürosuna başvurulması yeterlidir.” dedi. (Abit Dündar –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir