• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Çocuklarımız Gelene Kadar Eyleme Devam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları eylemin devam etmesine rağmen bazı basın organlarının eylemlerin sonlandırıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten aileler, eylemlerinin çocuklarının bırakılana kadar sürdüreceklerini ifade ettiler.

“BDP’den özür dilendiğine dair çıkan haberler gerçek değil”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çadırları sökülen aileler belediyeye de tepki göstererek mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, çocukları için direnmekte kararlı olduklarını belirttiler.

Yetkililerin kendilerine sahip çıkmadıklarını ifade eden aileler, ulusal basında son günlerde eylemlerinin bitirildiğini ve BDP’den özür dilediklerine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylediler.

“çocuklarımızı da almadan buradan gitmeyeceğiz”

Medyanın kendileri hakkında yalan haberler yapıldığını ifade eden Erhan Eren, “Bizim burada olmamıza rağmen sözde burada aileler eylemi bırakmışlar. Ama ne tuhaf ise eylemi bıraktığımızı bizler televizyonlarda görüyoruz. Ben burada bir duyum aldım ve bana dediler aileler eylemi bırakmış bende hemen kalkıp ailelerin yanına gittim ve onlara danıştım. Aileler bana böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Bende onlara dedim siz nasıl istiyorsanız öyle olsun onlarda bana dediler hayır biz devam edeceğiz ve çocuklarımızı da almadan buradan gitmeyeceğiz dediler.” ifadelerine yer verdi.

“Bir kişi buradaki ailelere danışmadan onları temsil edemez”

Medyaya yayılan yalan haberlerden dolayı sayılarının yükselmediğini dile getiren Eren, “Bazı anneler bana dedi açıklama olmuş biz gideceğiz dediler bende gitmemeleri konusunda onlara bir baskı kurmadım onlarda gittiler. Daha sonra eylemin devam ettiğini öğrenince ailelere telefon açtım ve dedim gelin eylemlerimiz devam ediyor dedim. Buraya İstanbul’dan, Adana’dan, mersinden, Antalya’dan, batmandan ve Van’dan gelen aileler var. Bir kişi buradaki ailelere danışmadan onları temsil edemez. Çünkü burası bir parti değil ve o konuşan arkadaşta partinin lideri değil. Dün burada 76’dan fazla aile var ama medyada yapılan haberlerden olmasa idi bu gün burada 76 aileden fazla aile olacaktı.” dedi.

“Oğlumu evlendirecektim ama oğlumu dağa kaçırdılar”

Bütün partilerin ve yetkililerin bir araya gelip dağlardaki çocukların indirilmesini isteyen Vahyettin Dağlar, “Türkiye’deki bütün partiler bir araya gelip bu halka bir çözüm bulup barış çocuklarımızı dağdan getirip Türkiye bir düzene girsin. Benim oğlumu bırakmasalar ben gerekirse üzerime benzin döküp kendimi yakarım yada Ankara’ya meclise gidip derdimi orada anlatacağım. Ben oğlumu evlendirecektim ama oğlumu dağa kaçırdılar tüm yetkililere sesleniyorum lütfen çocuğumu bana getirsinler.” şeklinde konuştu.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir