• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Silopi Engelliler Derneği termik santralleri protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak'ın Silopi ilçesinde Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği tarafından ilçede kurulan termik santrallere kaldırılması için Dicle Mahallesinde bulunan dernek binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Açıklamaya Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği yönetici ve üyeleri, Genç Gönüllüler Platformu üyeleri yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Basın açıklamasında, "Termiğe hayır"," Asit yağmurlarına hayır", "Termik santral istemiyoruz" pankart ve dövizler taşındı. Açıklamada kitle" Ciner Karkey silopiden defol", "termik santraller hayır" şeklinde sloganları atıldı.

Basın açıklaması yoğun güvenlik önlemleri altında Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkanı Abdullah Süer tarafından yapıldı.

Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkanı Sür yaptığı basın açıklamasında Silopi ilçesinde  kurulan termik santrallerin insan hayatını hiçe sayılarak, bölgeyi insansızlaştırmayı hedeflendiğini ifade etti.

Yapılan termik santrallerin, doğal yaşam akışı ve yaşamı tehdit ettiğini söyleyen Süer," Doğa düşmanı politikaların öncülüğünü yapan  şirketlerden bir tanesi de Ciner grubudur. Halkımızla alay edercesine gururla inşa ettikleri dev zehir yuvası termik santrallerin reklamını yandaş kanallarda gösterilmektedir. Bu da bizi derinden yaralamaktadır. Aynı zamanda tepkimizin şiddetini artırmaktadır" dedi.

Yıllardır Silopi halkı ve doğasının savaş koşullarına maruz kaldığına dikkat çeken Süer, " Bu toprakların dirençli ve onurlu insanları tarihi, kültürel ve doğal yaşam değerlerine sarılarak haksızlığa hiç bir zaman boyun eğmedi. Bu coğrafyanın doğasını suyunu talan ederek insanlara iş ve aş vaadiyle kandırmaktadır. Enerji üretimi için güneşimiz, rüzgârımız bize yeterken enerji politikaları adına bize termik santraller, HES'ler, barajlar gibi köleleştirme araçları dayatılıyor. Çok açık bir şekilde biliyoruz ki bu teşebbüsler Silopi'yi ve bütün bölgeyi insansızlaştırma politikasından başka bir şey değildir" diye ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından Sanat Sokağına  doğru yürüyüşe geçmek  isteyen kitle polis engeline takıldı. Dernek yöneticileri ile polis arasında yapılan  görüşmelerde yürüyüşlerine izin verilmeyince kitle alkış ve sloganlarla dağıldı. (Muhammed Müldür – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir