• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Vali İpek sınır kapısı için Irak'ın Duhok kentinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında açılacak olan sınır kapılarının nihai anlaşmalarını imzalamak üzere Vali Hasan İpek ve beraberindeki heyet Duhok'a gitti.


Duhok Valisi Temer Ramazan ve diğer yetkililer tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Vali İpek ve beraberindeki heyet, Duhok Valiliğine  geçerek görüşmelere başladı.
 

Görüşmede bir konuşma yapan, Duhok Valisi Temer Ramazan, " Şırnak'taki görüşmelerde bizleri çok iyi ağırlayan Sayın Vali Hasan İpek'i bizler de ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Bu kapıların açılması ile her iki tarafa da çok hayırlar getireceğine inanıyoruz. Görüşmelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum, açılacak olan sınır kapıları her iki tarafın da sınırda yaşayan insanlarına çok büyük canlılık verecektir. "dedi.
 

Vali Hasan İpek ise konuşmasında, " Van ilinde Sayın Neçirvan Barzani ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte yaptığımız protokolün sonucu olarak sizlerle Şırnak ilimizde olumlu görüşmeler sonucu Gülyazı, Ovaköy ve Aktepe sınır kapılarının açılması için protokol imzaladık. Nihai anlaşma için bu gün burada heyetimle birlikte sizlere konuk olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bizlere göstermiş olduğunuz sıcak ilgi ve alakadan ötürü şahsım ve heyetim adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 

Konuşmaların ardından Duhok Valisi Temer Ramazan başkanlığındaki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi heyeti ile Vali Hasan İpek başkanlığındaki Türkiye heyeti arasında, açılacak olan yeni sınır kapılarının nihai anlaşmasının imzalanması için görüşmelere geçildi.
 

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, gazetecilerin sorusu üzerine bir açıklama yapan Vali İpek "Duhok Valisi Sayın Temer Ramazan ve heyeti ile çok olumlu bir görüşme yaptık. Şırnak'ta 25 Martta yaptığımız protokolün bu gün nihai anlaşmalarını imzaladık. Açılacak olan Gülyazı, Ovaköy ve Aktepe sınır kapılarının inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak. Roboski'deki kapıyı halk istiyor.  Roboski'deki kapıyı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Şırnak Valiliği olarak biz de istiyoruz. Roboski'deki kapıyı Dohuk Valiliği istiyor, ancak Roboski halkının ısrarına rağmen örgütün oradan çekilme niyetinde olmadığını öğrendik. Bu güne kadar halkın istediği, kardeşler arasında sınır mı olur, buradan rahat geçelim diyen insanlar, bu gün buna karşı çıkıyorlar. Bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğer bu tutum devam ederse, biz başka bir yerden, yine Gülyazı'ya yakın olan başka bir yerden teknik heyetlerin de görüşlerini alarak, bu kapıyı mutlaka açacağız." dedi.      (Abit Dündar –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir