• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ergani'yi başıboş köpekler istila etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani’nin cadde ve sokaklarında sürüler halinde başıboş bir şekilde gezen köpekler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. İlçenin hemen her yerinde sayıları iyice artan ve sürüler halinde başıboş gezinen köpeklerle ilgili belediyenin biran önce önlem almasını isteyen vatandaşlar, tedirgin olduklarını belirterek saldırı riski taşıdıklarını belirttiler.

Ergani’de her cadde ve sokakta başıboş gezen köpek sürüleri tehlike saçıyor. Özellikle şehir merkezinde sürüler halinde gezen sokak köpekleri ilgililer tarafından hiçbir önlem alınmadığı için vatandaşların, özellikle de küçük çocukların korkulu anlar yaşamasına neden oluyor.

İlçe merkezi, TOKİ ve Yenişehir mevkileri başta olmak üzere ilçenin hemen her yerinde sürüler halinde dolaşan ve vatandaşları tedirgin eden köpeklerin tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Sokaklar başıboş köpeklerle dolu. Her yerde gruplar halinde gezip özellikle yaşlı, bayan ve çocukları korkutuyorlar. Belediye bu soruna biran önce bir çözüm bulmalı” şeklinde konuştular.

Öte yandan Ergani belediyesince önceki yıl Dicle yolu üzerinde hayvan bakım evi açılmasına rağmen bu yıl sayıları iyice artan başıboş köpekler konusunda şimdiye kadar neden bir önlem alınmadığı merak konusu oldu.  (Veysi Demirci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir